Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO, Vinerea – Cugir: Parada portului popular la Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parada Portului Popular05Ultima zi şi cea mai bogată a Festivalului Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare Vinerea – Cugir a debutat duminică, pe durata a aproape două ore cu Parada portului popular, eveniment desfăşurat pe traseul Căminul Cultural- Monumentul Eroilor din Vinerea.

Manifestarea mult aşeptată a luat startul la ora 11.30, în prezenţa a aproximativ 250 de persoane din Cugir, Vinerea şi din alte localităţi, care aşezaţe în faţa Bisericii ”Sfântu Nicolae” au avut prilejul să urmărească o frumoasă desfăţurare a ansamblurilor de dansatori şi a ansamblurilor folclorice, să le admire portul popular, măestria dansurilor şi a strigăturilor.

Aplaudate la scenă deschisă au trecut prin faţa spectatorilor opt formaţii şi anume: Valea Dacilor –Orăştioara de Sus, Codruleţ din Verona-Botoşani, Doina din Albeşti –Mureş, Rujiţa din Rupea Braşov, Mărginenii din Săliştea Sibiului, Plaiuri Sălăjene, Mioriţa din Vaideni-Vâlcea, Câmpul Pâinii din Vinerea.

Cum era de aşteptat de la eveniment n-au lipsit reprezentanţii administraţiei locale şi ai partidelor politice, din rândul cărora i-am remarcat pe primarul şi viceprimarul Cugirului, Adrian Teban, respectiv Horia Rotche (gazdele evenimentului), deputatul Dan Simedru, preşedintele PSD Cugir, Mircea Trifan, consilierii judeţeni Nicolae Truţă şi Nicuşor Mihai, directorul general al UMCugir, Romulus Micu, directorul general Parcul Industrial Cugir, Emil Muntean, preşedintele ”PRO-CUGIR”, Aurel Voicu, preşedintele Asociaţiei ,,Vinereana’’, Dorin David, directorul Casei de Cultură din Cugir, prof. Rodica Florea ş.a.

La ora când transmitem mateialul pentru presă, pe scena amenajată pe platoul din Poiana cu Goruni-Vinerea, are loc un program cultural artistic unde îşi dau concursul ansamblurile enumerate, la care se adaugă recitalurile unor interpreţi şi formaţii consecrate din Cugir şi din alte localităţi.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=2223]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Un exemplu de urmat: Un grup de elevi, surprinși de camerele de filmat, în timp ce au făcut de bunăvoie o acțiune de ecologizare

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO | Un exemplu de urmat: Un grup de elevi, surprinși de camerele de filmat, în timp ce au făcut de bunăvoie o acțiune de ecologizare Mai mulți elevi au fost surprinși de camerele de supraveghere în timp ce adunau gunoaiele de pe malul râului Ampoi. Gestul lor este unul făcut de bunăvoie, gândindu-se la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea