Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO-VIDEO|Parada Skirt Bike 2016 la Alba Iulia: Peste 150 de bicicliste vesele, îmbrăcate în ii tradiționale, într-o promenadă pe străzile orașului pentru a promova mersul pe două roți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

SkirtBike54Peste 150 de bicicliste vesele și cochete, îmbrăcate în ii tradiționale, au defilat, sâmbătă, pe biciclete împodobite cu flori, baloane și alte accesorii chic, prin Cetatea Alba Carolina și pe principalele bulevarde din municipiul Alba Iulia, în cadrul celei de a IV-a ediții Skirt Bike. Cu atitudine și mult entuziasm, prin acest manifest reprezentatele sexului frumos au dorit să contribuie la efortul de a schimba percepția omului modern asupra vieții în urbe și a oferi un mijloc de transport sustenabil, ușor de replicat.

”SkirtBike este manifestul celei mai mari comunități de bicicliste, un manifest pentru normalitate, un proiect desfășurat în 12 orașe din România, care reprezintă o sursă de inspirație pentru multe femei din toată lumea”, precizează organizatorii.  

skirt bike alba iuliaPunctul de întâlnire al biciclistelor în acest an, la Alba Iulia, a fost esplanada din fața Obeliscului lui Horea Cloșca și Crișan, de unde au pornit apoi într-o paradă pe cele mai circulate bulevarde din municipiu, efectuând la final un tur complet al Șanțurilor Cetății Alba Carolina.

Multe dintre doamnele și domnișoarele aliniate la startul acestei parade pline de zâmbete și culoare au respectat tema ediției din acest an și au îmbrăcat ia tradițională, pe care au accesorizat-o cu fuste și coronițe de flori pe cap, tocuri sau teniși. Alături de fete au pedalat și câțiva ”cavaleri”, dar și copii, colorând împreună străzile orașului.

Parada s-a încheiat cu o tombolă  desfășurată la un local din Cetatea Alba Carolina, iar premiul cel mare a fost o bicicletă Pegas.

Prima ediție a SkirtBike a avut loc la Alba Iulia în 2013, iar în ultimii doi ani peste 200 de persoane au promovat, prin participarea lor, voluntariatul, implicarea și mișcarea pentru sănătate și recreere. “Scopul acestui proiect este de a promova şi susține ciclismul ca stil de viaţă, prin intermediul unor evenimente de anvergură accesibile publicului larg, dar mai ales tinerilor” spun organizatorii evenimentului.

Evenimentul din acest an fost unul mai complex. În 24 august s-a organizat o pre-paradă, iar bicicliștii au pedalat până în satul Hăpria, aflat la 10 kilometri de Alba Iulia, unde se află un atelier de tradiții textile. Aici au descoperit cum se brodează un costum popular, având în vedere faptul că tema din acest an a fost IA tradițională.

În această dimineață s-a organizat atelierul de educație non-formală, ”Bicicleta pentru toți”, în cadrul căruia tinerii au învățat să folosească bicicleta ca mijloc de deplasare și regulile pe care trebuie să le respecte în trafic.

[nggallery id=2575]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea