Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Ziua Rozelor 2017: Zeci de soiuri de trandafiri şi aranjamente florale, expuse la Ciumbrud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zeci de soiuri de trandafiri şi aranjamente florale sunt expuse, sâmbătă, la Ciumbrud, în judeţul Alba, cu ocazia ”Zilei Rozelor”, ce are ca scop sărbătorirea trandafirilor şi promovarea cultivatorilor din această zonă.

”Ziua Rozelor” se organizează în fiecare an, la sfârşitul lunii iunie, şi adună în parcul din Ciumbrud, care este invadat de parfum şi culoare, producători de trandafiri, din Alba, respectiv iubitori ale acestor flori din mai multe judeţe.

Scopul manifestării este sărbătorirea trandafirilor, dar şi acela de a oferi şansa cultivatorilor să întâlnească potenţiali clienţi.

Sărbătoarea, care a ajuns în acest an la ediţia a XVI-a, a debutat cu o paradă cu trăsuri, maşini şi biciclete decorate cu flori, condusă de majorete, care au susţinut un adevărat spectacol în acordurile muzicii de fanfară, pe tot traseul parcurs, între Primăria Aiud şi Parcul Rozelor din Ciumbrud.

Programul cuprinde Parada Rozelor (cu plecare de la Colegiul Naţional Bethlen Gabor din Aiud) la care participă Fanfara judeţului Alba, dansatori, majorete, trăsuri, mașini, biciclete decorate cu trandafiri, după care programul va continua în Parcul Rozelor din Ciumbrud cu dansuri cu majorete, dansuri populare, concursuri (Cel mai frumos stand, Cel mai frumos aranjament de trandafiri şi Duelul Rozelor), ateliere de fotografie şi pe teme florale pentru copii şi adulţi, expoziţie de desene, tombolă cu premii, vizită ghidată la câmpurile de trandafiri, recitaluri de muzică populară şi uşoară, degustare de produse obţinute din trandafiri şi produse locale, Foc de artificii şi Balul Rozelor.

Un alt moment aşteptat din program, plăcut atât ochiului, cât mai ales auzului, este concertul susţinut de formaţia Bere Gratis care va oferi un spectacol de excepţie, aşa cum o face de fiecare dată.

Ziua Rozelor este organizată de către Consiliului Județean Alba și Filiala Jud. Alba a Asociației ”Amicii Rozelor” din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Aiud, Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba, Asociația Alba – AFRODA, Liceul Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza” din Ciumbrud şi Grupurile de Acţiune Locală Pe Mureş şi pe Târnave şi Munţii Metaliferi, Trascău și Muntele Mare.

[nggallery id=4235]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea