Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO VIDEO| Ziua Națională a Iei, sărbătorită la Alba Iulia: Șezătoare vie, expoziție de ii și picturi, în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO VIDEO| Ziua Națională a Iei, sărbătorită la Alba Iulia: Șezătoare vie, expoziție de ii și picturi, în Cetatea Alba Carolina

Astăzi, 25 iunie, în Cetatea Alba Carolina, „Academia Doamnelor” a realizat un eveniment pentru a marca Ziua Națională a Iei.

„Astăzi, în Cetatea Alba Carolina, vrem să sărbătorim Ziua Iei care, defapt, a fost ieri, doar că noi am ținut să facem azi, sâmbăta, ca toți albaiulienii să poată participa la acest eveniment.

Deci, Ziua Iei, ziua aniversară a iei, care ne bucurăm că din acest an a fost legiferată ca zi națională.

YouTube video

Noi am organizat o șezătoare vie, cu oameni care lucrează, vrem să vernisăm două expoziții frumoase organizate la Centrul Academia Doamnelor, expoziția de ii lucrate la atelierul „Alba coase ie” și expoziția „Satul românesc”, picturi realizate de doamnele participante la atelierul de pictură de la Academia Doamnelor”, a declarat Ana Cosma, consilier la Primăria Alba Iulia.

„În 24 iunie, de ziua Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, Sânzienele, cunoscute în tradiția populară, s-a legiferat, este Ziua Națională a Iei române.

Un element vestimentar drag, de secole, românilor, și iată, care din nou devine nu neapărat o modă ci chiar o necesitate, pentru că, așa cum spuneam și înainte, în foarte multe case întâlnești ia.

Poartă oamenii adulți sau oamenii mai în vârstă, dar am văzut, cu mare plăcere, că poartă și tinerii, iar astăzi, centrul de resurse „Academia Doamnelor”, din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia, fac un eveniment destinat iei.

Avem ii expuse, lucrate manual de către doamnele care activează la „Academia doamnelor”. Avem doamne care pictează, avem doamne care învață pe cei care vor să vină la aceste ateliere, cum să țese și cum să coase o ie, deci până la urmă este o pledoarie pentru acest element vestimentar atât de drag nouă, românilor”, a transmis primarul Gabriel Pleșa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Un exemplu de urmat: Un grup de elevi, surprinși de camerele de filmat, în timp ce au făcut de bunăvoie o acțiune de ecologizare

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO | Un exemplu de urmat: Un grup de elevi, surprinși de camerele de filmat, în timp ce au făcut de bunăvoie o acțiune de ecologizare Mai mulți elevi au fost surprinși de camerele de supraveghere în timp ce adunau gunoaiele de pe malul râului Ampoi. Gestul lor este unul făcut de bunăvoie, gândindu-se la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea