Rămâi conectat

Actualitate

FOTO VIDEO| Ziua europeană a limbilor, sărbătorită la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sărbătorită în fiecare an pe 26 septembrie, Ziua Europeană a Limbilor a fost marcata și în cadrul Liceului cu program sportiv din Alba Iulia.

Activitățile au fost coordonate de prof. de limbi moderne, Medrea Alina, fiind realizate afișe,videoclipuri, în care elevii si-au motivat preferința pentru o anumită limbă, și workshop-uri in cadrul cărora elevii si-au format competente de comunicare intr-o limba străină.

Elevii au conștientizat importanta învățării limbilor straine si promovarea diversității lingvistice și culturale intr-o epoca plina de oportunități de a studia și lucra intr-o tara europeana.

Manifestarea a debutat în anul 2001, an care a fost declarat de Consiliul Europei Anul european al limbilor vorbite. De atunci, în fiecare an, la 26 septembrie, în fiecare din cele 45 de state membre ale Consiliului Europei, se sărbătorește Ziua limbilor vorbite.

YouTube video

În Europa se vorbesc 24 de limbi oficiale, dar există și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară.

Mesajul principal pe care l-a transmis ediția din 2010 a Zilei limbilor a fost următorul: Limbile străine stimulează afacerile, pentru că angajații cu competențe lingvistice, care constituie o achiziție valoroasă pentru angajator, facilitează vânzările în alte țări, iar persoanele care își caută un loc de muncă și, în același timp, învață o limbă străină, își îmbunătățesc șansele de angajare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea