Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Ziua eroilor, sărbătorită cu ”inima plină”, la Sântimbru: 500 de candele au fost aprinse în cimitir, depuneri de coroane și cântări pentru cei care și-au jertfit viața

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO, VIDEO| Ziua eroilor, sărbătorită cu ”inima plină”, la Sântimbru: 500 de candele au fost aprinse în cimitir, depuneri de coroane și cântări pentru cei care și-au jertfit viața

Biserica Ortodoxă Română sărbătoreşte la Înălţarea Domnului şi ziua de pomenire a eroilor neamului românesc. ”Este o sărbătoare înaltă şi mare, care covârşeşte mintea omenească, şi vrednică de marea bunătate a Aceluia ce a aşezat-o, adică a lui Dumnezeu. Astăzi neamul omenesc iarăşi s-a împăcat cu Dumnezeu. (…), scria Sfântul Ioan Gură de Aur. 

La Sântimbru, Ziua Eroilor a fost sărbătorită într-un mod cu totul deosebit, pentru că eroii trebuie cinstiți ”cu inima plină”. Oamenii din comună au aprins candele în cimitir, au cântat cântări și au depus coroane pentru „eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea patriei şi a credinţei ortodoxe strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român”.

YouTube video

De doi ani, Ziua Eroilor este sărbătorită în comuna de lângă Alba Iulia cu cântări și depuneri de coroane, cu candelele aprinse seara în cimitir, la inițiativa edilului comunei, Iancu Popa. Lumânările sunt așezate și aprinse de toți cei prezenți – angajați ai primăriei, primarul, consilieri locali, preot, profesori, elevi și copii de la grădiniță, vecini.

”Și în acest an la Sântimbru, ne-am cinstit cu inima plină – EROII. Oameni minunați – din administrația locală, biserică, școală, locuitori din comună, am aprins cu toții astă seară peste 500 de candele, la cimitirul lor. Veșnic îndatorați! Hristos s-a înălțat!”, a scris pe o rețea de socializare Cristian Popa, fiul primarului de la Sântimbru.

YouTube video

Pomenirea eroilor români la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920. Decizia a fost consfinţită ca Zi a Eroilor şi sărbătoare naţională bisericească prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 1999 şi 2001.

Prin legea 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, sărbătoarea Înălţării Mântuitorului Iisus Hristos, a fost proclamată Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională a poporului român.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea