Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Ziua Armatei Române, sărbătorită la Alba Iulia. Ceremonial militar religios, depuneri de coroane și defilare a gărzii de onoare, la Cimitirul Eroilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită, la fel ca în fiecare an, și la Alba Iulia. Manifestările dedicate acestei sărbători s-au desfășurat la Cimitirul Eroilor din municipiu, unde în prezența autorităților județene și locale, civile și militare, a avut loc un ceremonial religios, depuneri de coroane și  o defilare a gărzii de onoare, asigurată de elevi de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul”.

Evenimentul s-a desfășurat cu începere de la ora 10.00. În deschiderea ceremonialului a fost ascultat Imnul Naţional al României, după care a urmat slujba de pomenire a celor căzuţi pe câmpul de luptă pentru neam şi ţară, oficiată de doi preoți, și alocuțiuni privind semnificația și însemnătatea zilei Armatei Române.

Un elev al Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a declarat că pentru el Armata este o a doua familie. ”Este o mândrie foarte mare pentru noi să fim aici și este o onoare să reprezentăm Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Pentru mine, Armata Română înseamnă a doua familie”, a spus Cristian, elev în clasa a X-a.

Comandantul Colegiului Militar din Alba Iulia, Marcel Domșa, a spus, celor prezenți, că data de 25 octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca o zi în care țara își sărbătorește Armata și pe cei aflați în slujba ei.

Manifestările au continuat cu depunerile de coroane, jerbe și buchete de flori la Monumentul Eroilor, iar în final cei prezenți au putut urmări defilarea gărzii de onoare.

La ceremonial au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului Alba, Consiliului Județean Alba, Primăriei Alba Iulia, Arhiepiscopiei Ortodoxe Române, ai Unităților Militare din garnizoana Alba Iulia, instituțiilor deconcentrate, Asociațiilor Veteranilor de Război și Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, politicieni, elevi și simpli cetățeni.

”Ziua Armatei României, sărbătorită anual la 25 octombrie, reprezintă un simbol cu valoare de referintă în istoria si constiința poporului român. Este o zi care dincolo de semnificatia ei strict istorică, aceea a eliberării, în anul 1944 a ultimei brazde de pământ românesc, glorifică faptele de vitejie ale tuturor eroilor neamului românesc, de la cei care au contribuit din vechime, decisiv, la formarea natiunii si a statului român, la cei care și-au dat viata pentru cucerirea independentei de stat a României si realizarea statului național unitar român sau au luptat în cele două războaie mondiale, până la eroii zilelor noastre, căzuti la datorie în teatrele de operații.”

La mulţi ani, Armata Română!

https://www.youtube.com/watch?v=32N96eTzj20

YouTube video

[nggallery id=4750]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea