Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Zeci de membri ALDE Alba, o parte îmbrăcați în costume populare și cu însemne tricolore, s-au prins în Hora Unirii, de Ziua Principatelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zeci de membri ALDE Alba, o parte îmbrăcați în costume populare și cu însemne tricolore, cărora li s-au alăturat un grup de turiști din Suceava, s-au prins, miercuri, de Ziua Unirii Principatelor Române, în fața Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, într-o horă a Unirii, în semn de patriotism.

YouTube video

Unirea Principatelor (Mica Unire) a avut loc la 24 ianuarie 1859, prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate – la 5 ianuarie 1859 în Moldova şi la 24 ianuarie 1859 în Ţara Românească.

Mica Unire a fost marcată prin Hora Unirii în fiecare filială județeană ALDE din țară, ideea aparținând tinerilor din ALDE și vicepreședintelui TLDE Bogdan Lazăr, președinte al organizației de tineret din Alba.

La Alba Iulia au participat zeci de membri din mai multe județe, care au format un cerc, ținându-se de mâini, pe cântecul patriotic ”Hora Unirii”, după ce au participat la manifestările oficiale de la Sala Unirii.

Acestora li s-au alăturat un grup de turiști din Suceava.

 [nggallery id=5148]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea