FOTO, VIDEO. Zeci de membri ALDE Alba, o parte îmbrăcați în costume populare și cu însemne tricolore, s-au prins în Hora Unirii, de Ziua Principatelor

Zeci de membri ALDE Alba, o parte îmbrăcați în costume populare și cu însemne tricolore, cărora li s-au alăturat un grup de turiști din Suceava, s-au prins, miercuri, de Ziua Unirii Principatelor Române, în fața Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, într-o horă a Unirii, în semn de patriotism.

Unirea Principatelor (Mica Unire) a avut loc la 24 ianuarie 1859, prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate – la 5 ianuarie 1859 în Moldova şi la 24 ianuarie 1859 în Ţara Românească.

Mica Unire a fost marcată prin Hora Unirii în fiecare filială județeană ALDE din țară, ideea aparținând tinerilor din ALDE și vicepreședintelui TLDE Bogdan Lazăr, președinte al organizației de tineret din Alba.

La Alba Iulia au participat zeci de membri din mai multe județe, care au format un cerc, ținându-se de mâini, pe cântecul patriotic ”Hora Unirii”, după ce au participat la manifestările oficiale de la Sala Unirii.

Acestora li s-au alăturat un grup de turiști din Suceava.

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

neica nimeni 25 ianuarie 2018 at 8:50

Cati membrii ALDE or mai fi ramas, pt ca cei vechi proveniti din \fostul PC nici macar nu mai sunt chemati ! Rusine lazare

Albanezu 25 ianuarie 2018 at 14:57

Are atatia membri ??? Si pana la urma sper ca au intrat in formatie completa in apele Muresului .Nici o paguba!!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...