FOTO, VIDEO| Voluntarii Primăriei Alba Iulia au cumpărat și livrat primele pachete pentru vârstnicii din oraș

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Voluntarii Primăriei Alba Iulia au început miercuri cumpărăturile și livrările directe la ușa vârstnicilor din oraș, constând în pachete cu alimente de bază și medicamente. Fiind prima zi în care inițiativa s-a pus în practică, doar 4 persoane au apelat la ajutorul acestora, dar se așteaptă ca în zilele următoare numărul lor să crească.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Seniorii orașului sunt cea mai vulnerabilă categorie în fața Covid-19. Perfect conștienți de acest lucru și în concordanță totală cu noile măsuri recomandate și instituite, la nivel național, prin Ordonanța Militară 2, reprezentanții Primăriei Alba Iulia și ai partenerilor voluntari vor livra, fiecăruia dintre cei care vor solicita acest lucru pe informare.apulum.ro sau la telefoanele de urgență 0730 712 722, 0799 40 20 30, 0258 819 462 (interior 9), pachete cu alimente de bază sau medicamente de care au nevoie albaiulienii în vârstă, pentru a putea trece cu bine peste perioada de izolare.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Solicitarea de sprijin se comunică de luni până vineri între orele 09.00 -13.00, pentru a putea fi onorată în aceeași zi.

Măsura este menită să îi protejeze în principal pe cetățenii în vârstă de peste 65 de ani din Alba Iulia. În „coșul” cu alimente și produse de primă necesitate structurat de echipa Primăriei Alba Iulia în colaborare cu Direcția de Asistență Socială se vor regăsi de la alimente de bază, legume și fructe până la produse de igienă personală și casnică.

Lista cu produsele ce pot fi comandate de persoanele în vârstă de peste 65 de ani (la alegere din această listă):

– Pâine feliată franzelă feliată (2 buc.),
– Lapte 1,5% (1 litru),
– Apă plată (sticlă 5 litri),
– Apă minerală (max. 2 sticle x 2,5 litri),
– Ulei (1 litru),
– Zahăr (1 kg),
– Sare (max. 500 gr),
– Făină albă (1 kg),
– Făină mălai (1 kg),
– Paste făinoase (1 pungă),
– Orez (1 kg),
– Miere (400 gr),
– Biscuiți simpli (2 pachete),
– Ouă (caserolă 10 buc.),
– Caserola piept pui/carne de porc/carne tocată (1 buc.),
– Iaurt (1 găletușă 900 gr),
– Brânză dulce/sărată (1 pachet max. 250 gr),
– Unt/margarină (1 pachet max. 250 gr),
– Pate vegetal/porc/pui (2 cutii),
– Conservă de pește (1 conservă),
– Conservă fasole (1 cutie 250gr),
– Cartofi (2 kg),
– Morcovi (1 kg),
– Ceapă (1 kg),
– Ardei gras (500 gr),
– Varză proaspătă (1 buc.),
– Roșii (500 gr),
– Castraveți (500 gr),
– Mere (1 kg),
– Portocale (1 kg),
– Banane (1 kg),
– Lămâi (1 kg),
– Pastă de dinți (1 tub mic),
– Săpun (1 buc),
– Hârtie igienică (max. 10 role),
– Detergent rufe (1 pachet),
– Detergent vase (1 buc.),
– Detergent de suprafețe (1 buc.)

Costul cumpărăturilor va fi de maximum 150 ron, ce urmează să fie achitați de beneficiari doar în momentul livrarii produselor direct la ușa lor, de către echipele de voluntari. Cumpărăturile vor fi făcute, la alegerea beneficiarilor fie din magazinele Agra’s, fie din magazinul Kaufland și vor fi luate în calcul cele mai bune variante de preț pentru produsele solicitate.

Medicamentele vor fi cumpărate strict în baza rețetelor pe care beneficiarii le vor pune la dispoziția voluntarilor. Medicamentele vor fi eliberate prin intermediul Farmaciei Vichi Farm.

Nu sunt solicitați bani în avans, iar decontarea se face în baza bonului fiscal în original. Echipele primăriei vor avea documente de identificare asupra lor, nu vor solicita date personale și vor face livrări doar în baza solicitării transmise la numerele de urgență disponibile.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei