Rămâi conectat

Sport

FOTO-VIDEO: Volei Alba Blaj – VK Prostejov 3-0, în optimile Cupei CEV | Spectacol în ultimul meci al anului oferit de echipa din „Mica Romă”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a câștigat de o manieră indubitabilă, scor 3-0 (25-16, 25-11, 25-16), cu VK Prostejov, campioana Cehiei, partida tur a optimilor de finală ale Cupei CEV, în Sala “Transilvania” din Sibiu, ultimul joc din 2018.

În jur de 1500 de spectatori au asistat la o demonstrație de forță a vicecampioanei Europei, care a câștigat fără să se întrebuințeze prea mult, diferența de valoare fiind netă. O partidă ce a durat doar 61 de minute, în care principalele realizatoare din tabăra Blajului au fost Sonja Newcombe (MVP-ul întâlnirii) și Nadja Ninkovic – câte 12 puncte, urmate de Ana Lazarevici – 11 puncte.

Volei Alba Blaj încheie excelent anul, demostrație de forță împotriva rivalei CSM București și acest succes fără griji, putându-se gândi deja la adversarul din sferturile de finală ale celei de-a doua competiții europene. „Am câștigat fără emoții, dar pentru a obține calificarea trebuie să fim atenți în Cehia. Vrem să accedem cât mai mult în Cupa CEV, iar pe plan intern să recucerim eventul„, a declarat Sergiu Ștefănescu, președintele Consiliului Director al CSM Volei Alba Blaj. „Am încheiat într-un mod minunat acest an, am jucat foarte bine și ne-am respectat statutul. Avem prima șansă la calificare, suntem favoriți, însă în retur nu trebuie să ne subestimăm adversarul. Mulțumim fanilor atât pentru faptul că au fost alături de noi, cât și pentru că au participat la cele două acțiuni caritabile„, a spus Vladimir Bacșiș, directorul executiv al Volei Alba Blaj.

Returul din Cehia, din optimile Cupei CEV este prevăzut în perioada 22/24 ianuarie 2019, iar reprezentanta României va întâlni în sferturile de finală (5/7 februarie – deplasare, 12/14 februarie acasă) învingătoarea din dubla Galatasaray Istanbul și Yenisei Krasnoyarsk, echipa dn Rusia câștigând turul cu 3-2 pe teren propriu.

Exceptând startul setului inaugural, când Prostejov a condus cu 5-4, însă Volei Alba Blaj și-a turat motoarele, a făcut 9 puncte consecutive și a condus cu 13-5. Deja echipa lui Zakoc s-a instalat la timonă și a controlat partida fără emoții, scorul fiind unul categoric. Greu a fost pentru echipa din „Mica Romă” să rămână concentrată pe întreaga durată a disputei ce a avut un sens clar.

Diferența dintre Champions League și Cupa CEV s-a văzut din plin în această dispută, câștigată fără niciun fel de emoții, la pas, de parcă ar fi întâlnit o echipă medie din Divizia A1. În ultimul set, atmosferă de sărbătoare, cu valuri sud-americane declanșate în tribune, în condițiile în care se punea problema doar a timpului în care se va încheia disputa, Zakoc schimbând toate titularele, exceptând libero-ul.

Formația lui Darko Zakoc avea un moral excelent după victoria extraordinară obținută în urmă cu câteva zile în derby-ul Diviziei A1, o veritabilă demonstrație de forță, un 3-0 net administrat rivalei CSM București.

Această confruntare a avut și accente de caritatate, în condițiile în care s-au strâns fonduri pentru Robert Roman, dar și jucării aruncate pe parchet de spectatori înaintea primului serviciu și ce vor fi oferite de Crăciun copiilor din Blaj.

 Gruparea din “Mica Romă” a ratat primul obiectiv al sezonului, pătrunderea pentru al 4-lea an la rând în grupele Champions League, după coșmarul de la Stuttgart, și își propune o campanie cât mai lungă în Cupa CEV, vizând chiar disputarea finalei.

Volei Alba Blaj: Lora Kitipova (3 puncte) – Nneka Onyejekwe (5 p), Ioana Baciu (8 p), Nađa Ninković (12 puncte), Ana Lazarević (11 p), Sonja Newcombe (12 p) – Marina Vujović (libero); au mai intrat Katerina Zhidkova (4 p), Maja Aleksić (4 p), Sara Hutinski (două puncte), Mariya Karakasheva, Ramona Rus (două puncte), Aleksandra Cirovic; nu a evoluat Suzana Ćebić (libero 1) – accidentată.

[nggallery id=6605]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia

Dan HENEGAR

Publicat

în

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia, în calificările probei de 800 metri La finele acestei săptămâni, aiudeanul George Cozma (CSȘ Blaj), recent medaliat cu bronz la Campionatele Balcanice Under 18 de la Maribor (Slovenia), va lua startul la Campionatul European Under 18, în perioada 18-21 iulie, în Slovacia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea