Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: Vasile Claudiu Popa – condus pe ultimul drum! De astăzi militarul albaiulian va lupta în oastea lui Dumnezeu

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Durere mare în sufletele apropiaţilor militarului Claudiu Vasile Popa care a murit duminică, 22 septembrie, în urma unei explozii a unui dispozitiv improvizat în timpul unei misiuni de patrulare pedestră în Afganistan. Astăzi, 28 septembrie, de la ora 12.00, la Cercul Militar din Piaţa Cetăţii, lângă statuia lui Mihai Viteazul, nouă preoţi civili şi militari, în frunte cu ÎPS Irineu, au oficiat slujba de înmormântare al cetăţeanului de onoare post-mortem, al municipiului Alba Iulia.

Claudiu Vasile Popa a fost condus pe ultimul drum de familia îndurerată, oficialităţile locale, reprezentanţi ai MAI şi MApN, şeful Statului Major General Ştefan Dănilă, ministrul Apărării Naţionale Mircea Duşa, colegi, prieteni, dar şi diverşi cetăţeni din Alba Iulia care au rămas impresionaţi de sacrificiul militarului căzut la datorie.

Vestea morţii lui Claudiu a venit ca şi un trăsnet pentru familie şi apropiaţi, tânărul născut în anul 1985, care se afla la a doua misiune în Afganistan urma să-şi revadă foştii colegi în anul 2014, la întâlnirea de 10 ani de la absolvirea Liceului Militar „Mihai Viteazul”, dar din păcate întâlnirea cu foştii camarazi a fost cu totul alta, soarta tânărului fiind scrisă de explozia unui dispozitiv improvizat. În zadar s-au chinuit medicii să-l readucă la viaţă, acesta murind împreună cu fratele său de luptă, Adrian Postelnicu, din Constanţa.

Cu începere de la ora 12.00, sute de persoane au fost prezente în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia pentru a-şi luat rămas bun de la Claudiu şi pentru a spune o rugăciune alături de soborul de preoţi care a oficiat slujba de înmormântare. La ora 12.30, cei prezenţi s-au deplasat pe jos alături de cortegiul funerar la Cimitirul Eroilor, pe traseul Cercul Militar – Dealul Furcilor, strada Furcilor, circulaţia fiind restricţionată. Cu durere în suflet, familia îndurerată şi-a luat rămas bun de la Claudiu, acesta fiind înhumat cu onoruri militare, iar o grupă a Batalionului 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia a executat 3 salve de armă în aer, drapelul tricolor de pe sicriul decedatului fiind predat familiei îndoliate, după care s-a auzit Imnul României, „Deşteaptă-te române”.

Vasile Claudiu a trecut în nefiinţă, iar ca semn al înaltei aprecieri a jertfei sale Ministrul Apărării Naţionale l-a avansat la gradul de sublocotenent post-mortem, iar preşedintele României i-a acordat distincţia Steaua României în grad de Cavaler cu însemne de război.

[nggallery id=339]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea