Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Un tânăr din Alba Iulia, pe locul I la competiția de ”liniuțe” Transilvania Drag Race, de la Câmpia Turzii. A câștigat cursa de 402 metri cu un BMW E36

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Weekend-ul trecut, pe tronsonul de autostradă A3, Câmpia Turzii, s-a desfășurat ediția de toamnă a competiției de „liniuțe” legale ”Transilvania Drag Race”, iar printre cei care au turat motoarele la maxim s-a aflat și un tănâr pasionat de mașini din Alba Iulia. Este vorba despre Dorian Ignat, care a reușit performanța de a ocupa locul I pe podium, la clasa Street.

Concurenții de la Drag Race s-au întrecut în curse de doi câte doi, pe o distanță de 402 metri și au avut acces la pista de concurs în trei etape, în funcţie de clasificarea maşinii: Street, Super Street şi Pro. Cel care a scos cel mai bun timp a fost declarat câștigător.

La clasa Street, grupa S3, tânărul albaiulian și-a învins adversarul cu un BMW E36, modificat, de 270+ cai putere, reușind să străbată distanța până la linia de sosire în 13,4 secunde și să înregistreze o viteză de ieșire de 165 de km/h.

Dorian Ignat are 32 de ani și participă la curse legale de 4 ani. Tot de atunci, are și mașina care i-a adus succesul în competiție. Potrivit acestuia, investiția proiectului pentru a participa la curse de Drag depășește suma de 12.000 de euro. Pe lângă trofeul obținut la Transilvania Drag Race, Dorian mai are în palmares alte 6 trofee obținute doar anul acesta la diverse competiții de Drag organizate în țară.

Tânărul și-a transformat pasiunea într-o meserie, iar de câțiva ani se ocupă de modificarea mașinilor.

Pe lângă show-ul automobilistic, cu miros de cauciucuri arse și viteză maximă, spectatorii prezenți la ”Transilvania Drag Race” au avut ocazia să vadă și secțiunile car audio și tuning show.

[nggallery id=4820]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea