FOTO-VIDEO: Un tânăr din Alba Iulia, pe locul I la competiția de ”liniuțe” Transilvania Drag Race, de la Câmpia Turzii. A câștigat cursa de 402 metri cu un BMW E36

Weekend-ul trecut, pe tronsonul de autostradă A3, Câmpia Turzii, s-a desfășurat ediția de toamnă a competiției de „liniuțe” legale ”Transilvania Drag Race”, iar printre cei care au turat motoarele la maxim s-a aflat și un tănâr pasionat de mașini din Alba Iulia. Este vorba despre Dorian Ignat, care a reușit performanța de a ocupa locul I pe podium, la clasa Street.

Concurenții de la Drag Race s-au întrecut în curse de doi câte doi, pe o distanță de 402 metri și au avut acces la pista de concurs în trei etape, în funcţie de clasificarea maşinii: Street, Super Street şi Pro. Cel care a scos cel mai bun timp a fost declarat câștigător.

La clasa Street, grupa S3, tânărul albaiulian și-a învins adversarul cu un BMW E36, modificat, de 270+ cai putere, reușind să străbată distanța până la linia de sosire în 13,4 secunde și să înregistreze o viteză de ieșire de 165 de km/h.

Dorian Ignat are 32 de ani și participă la curse legale de 4 ani. Tot de atunci, are și mașina care i-a adus succesul în competiție. Potrivit acestuia, investiția proiectului pentru a participa la curse de Drag depășește suma de 12.000 de euro. Pe lângă trofeul obținut la Transilvania Drag Race, Dorian mai are în palmares alte 6 trofee obținute doar anul acesta la diverse competiții de Drag organizate în țară.

Tânărul și-a transformat pasiunea într-o meserie, iar de câțiva ani se ocupă de modificarea mașinilor.

Pe lângă show-ul automobilistic, cu miros de cauciucuri arse și viteză maximă, spectatorii prezenți la ”Transilvania Drag Race” au avut ocazia să vadă și secțiunile car audio și tuning show.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...