FOTO-VIDEO| Trei sute de voci înălțate spre cer la Alba Iulia: Rugă unică în inima Ardealului cu Sing Gloria, la 300 de ani de la construirea Cetății Alba Carolina

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

sing gloria in cetatea alba carolina20 Împlinirea celor 300 de ani de la construcția Cetății Alba Carolina a fost marcată, duminică, la Alba Iulia, cu un concert de muzică gospel. Trei sute de tineri, din toate colțurile țării, au înălțat spre cer ”o rugă unică” în inima Ardealului, pentru toți oamenii Cetății. Alături de Sing Gloria, sute de albaiulieni au venit să sărbătorească cele trei secole de la înățarea Cetății.

Capitala de suflet a tuturor românilor aniversează, anul acesta, 300 de ani de la începerea înălțării celei mai mari cetăți de tip Vauban din sud-estul Europei, Cetatea Alba Carolina. Potrivit directorului Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, Gabriel Rustoiu, piatra de temelie a Cetății s-a așezat în bastionul lui Carol în 4 noiembrie 1715, iar aceasta a fost concepută să fie apărată de aproximativ 10.000 de soldați. Forța de muncă la construirea Cetății cu 7 bastioane se cifrează undeva la 20.000 de oameni”.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

sing gloria in cetatea alba carolina101 Una dintre manifestările menite să marcheze acest eveniment a fost concertul de muzică gospel ”Sing Gloria”.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Unitatea este una dintre carateristicile definitorii ale proiectului ”Sing Gloria”, iar pentru români Alba Iulia reprezintă simbolul unității, astfel că tineri din toată țara s-au unit în cealaltă capitală, pentru a-și înălța vocile spre cer.

Sing Gloria este un proiect coral de muzică gospel în care coruri de tineri și grupuri muzicale din diferite zone ale țării pun împreună talentul lor pentru a da naștere unui eveniment cu totul și cu totul special.

După Cluj-Napoca, capitala studenților, București – capitala țării, o altă capitală,  capitala de suflet a tuturor românilor sau ”cealaltă capitală” – Alba Iulia a avut onoarea să găzduiască acest eveniment de o asemenea amploare națională.

Corul este dirijat, cu o energie şi vitalitate molipsitoare, de Don Grigg, dirijor canadian cu experiență internaţională în dirijarea corurilor şi grupurilor muzicale, care a revenit în România pentru concertul din Alba Iulia.

Evenimentul s-a desfășurat pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, cu începere de la ora 19.00.

 

 

[Gallery not found]

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

15 Comentarii

Așa zis-a Burebista 14 iunie 2015 at 22:18

Deci piatra de temelie s-a pus în 4.11 și nu în 14.06!
Era mai bine dacă domnul Gabriel Rustoiu ar fi vorbit fără muzică pe fundal. Se auzea mai clar.

Romanu 15 iunie 2015 at 9:25

Uc cor de pocăiți cântând pentru pocăiți!

Bulă 15 iunie 2015 at 11:34

@Romanu

Pocaieste-te si tu „Romane” ca esti plin de pacate!

ilie de la uzina 15 iunie 2015 at 9:27

PT Primarul de alba: pe cand credeam ca nu mai exista zone verzi care pot fi distruse si inlocuite cu celebreleparcari, iata ca s-a mai gasit un colt verde de distrus.
excavatoarele elis baga pavele pe zona verde din fata spitalului de boli contagioase din centru.desi zona este dotata cu parcari imense(zona electica,fasia paralela cu mocanita, piata europei etc)totusi primaria a considerat de cuviinta saintre cu masinile si intre putinii arbori ramasi prin centru.FELICITARI.
chiar credeam ca am executat toate zonele verzi.dar m-am inselat.
am mai observat si ca domnii de la apa ctta, nu mai introduc tevile pe zona carosabila ci prefera zonele verzi( laleleor,aurel vlaicu etc)zone verzi care ulteriori nu mai pot fi dotate cu arbori, pentru ca radacinile acestora vor distruge tevile.
asaltul asupra naturii continua.
ieri, la alba iulia, am avut 34 de grade la umbra.
monetul meu nu are nici o legatuta cu frumusetea acestui cor,dar nu ai unde sa transmiti pareri unei primarii care oricum nu tine cont de parerea nimanui.
in fond aceasta primarie a construit o statie de metrou in mijlocul cetatii.

toma 15 iunie 2015 at 9:57

In curind vom sarbatori 20 de ani de la instrainarea petrolului romanesc, tot catre austrieci. Inca nu s-a decis, famfara sau barbung.

AM GASIST RESPONSABILUL !!!? 15 iunie 2015 at 10:17

Indoctrinarea si manipularea face ca unii sa creada ca ei detin adevarul absolut , pe cand toti ceilalti sunt deviati. Ce minti inguste. Sa crezi ca doar tu detii adevarul ?
De fapt , asta se intampla cand NU studiezi Biblia ,cand nu te rogi si nu ai partasie DIRECTA cu CREATORUL TAU , doar atunci crezi ce zic altii , INTERMEDIARI -fie ei si parte din cler. Si in ultimul rand , corul acesta interconfesional , a dat clasa , prin ceea ce fac.
Nu fac diferente de religie , dar singura deosebire este ca unii sunt crestini doar cu numele , sunt reci , incuiati , si indoctrinati , iar ceilalti sunt atat de frumosi in caracter si plini de viata si dragoste crestina precum cantecul lor minunat .
Responsabil pt aceasta „deviere” cred eu ca este DIVINITATEA care a lucrat in chip minunat si dat un semnal celor din ALBA:
TREZITI-VA ! CAUTATI PACEA , LUMINA , EVANGHELIA SI BUCURIA DE A SLUJII DOMNULUI !

marius 16 iunie 2015 at 9:45

Ce raspuns plin de ADEVAR?! cred ca se trage de la noua ordine numita GICU TRANS??? nu vedeti, pe zi ce trece acesti MINUNATI POCAITI ne iau tot, inclusiv bucuriile de a retrai momentele de istorie ADEVARATA!!! ca o comparatie… ce ar fi ca de ziua lui M. Eminescu sa citim doar cuvinte din Maritin Luther sau din Nice… Ar fi autentic nu??? Mai mult… revenind printre altele de noua ordine a orasului cu Gicu Trans ca taxiuri… nu esti pocait nu esti angajat… si era sa uit, ce ar fi daca nu am mai respecta nici legile de circulatie sau de bunul simt ca cei de la Gicu Trans in frunte cu patronul lor?

ilie de la uzina 16 iunie 2015 at 10:32

vezi cefaci marius daca nu iti iei medicamentele dimineata?
aiurezi on line.
vezi ca faza cu corul a fost un moment artistic, nu religios.
vezi ca discriminezi.
si mai ales vezi ca esti un dobitoc indoctrinat.vezi,poate ai vreo icoana care plange prin bucatarie, du-te si fa-te pres.

marius 16 iunie 2015 at 10:57

asa cum iti este numele… de la uzina… si am spus tot! O zi buna ! Era sa uit: studiaza putin ce inseamna un moment religios si ce inseamna un moment artistic? Scuze… nu ai cum sa intelegi ca textele acelor tineri erau in engleza… nu poti face diferenta!

Marcel 17 iunie 2015 at 12:08

Marius nu cred ca are rost sa iti reversi frustrarile faptului ca nu ai fost angajat la nu stiu ce firma de taxi pe bietii tineri care au rabdat canicula acelei dupa-amieze incercand sa incante auditoriul prezent. Ma indoiesc ca tinerii astia sunt actionari la firma cu pricina.
Desi ii blamam pe cei carora le-am pus eticheta de „pocaiti”, este o realitate ca, in diverse posturi (si nu ma refer la sofer de taxi) ii preferam pentru increderea pe care ne-o da etica lor.
O etica pe care, majoritatea dintre noi am pierdut-o.
In aceeasi etica preferam, asa cum spunea „un om” sa ne concerteze unele cu fusta pana-n cur, fara sa ni se para e un afront adus bisericilor din interiorul cetatii, in locul unui concert muuult mai decent.
Pai daca am ajuns atat de deformati in gandire e normal sa nu ne mai angajeze nici firma de taxi si sa ii prefere pe pocaiti.

universalul 15 iunie 2015 at 10:23

MINUNAT ! FELICITARI ORGANIZATORILOR . AR FI BINE CAT MAI DESE ASTFEL DE EVENIMENTE . CLASA PENTRU TOTI ! MINUNAT ! LECTIE DE CE INSEAMNA COR . EXTRAORDINAR . SUPERB.

Aiudeanul 15 iunie 2015 at 10:33

Iata-i ca apar fariseii…imbracati in vesminte ca niste morminte varuite… care vin sa strige : Rastigniti-L , Rastigniti-L ….

un om 15 iunie 2015 at 15:37

„Consider ca este un afront adus Bisericii Catolice si Bisericii Ortodoxe, avand in vedere cele trei sau patru ordine manastiresti care existau in incinta Cetatii, precum si cultele care existau in interiorul Cetatii (si exista si acum).
Cine este responsabil de aceasta deviere?”

Manitu, care e problema ta de fapt?

Dar atunci cand concerteaza unele cu fusta pana-n cur nu este un afront adus bisericilor din interiorul cetatii? Alte devieri n-ai observat?

Sunt tineri din mai multe confesiuni si ii respect, chiar daca multi gandesc poate diferit de mine. Si ii respect si pe ceilalti care au mai concertat in cetate.

Educatie si toleranta prietene, altfel ne ducem dracului….

Io Nescu 15 iunie 2015 at 16:39

unii o sa moara cu bigotismu’n vene si biblia comportandu-se exact opus invataturilor biblice…

Ghita 16 iunie 2015 at 11:10

„Consider ca este un afront adus Bisericii Catolice si Bisericii Ortodoxe”!
Nu iubesc pocaitii, ca ii consider falsi si ipocriti, dar Biserica ortodoxa, nu are nevoie ca sa i se aduca „vreun afront” din exterior”, ii „specialsta”, in asi bate singura, „cuie in talpa”!

Comentariile sunt oprite