Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO| Trei sute de voci înălțate spre cer la Alba Iulia: Rugă unică în inima Ardealului cu Sing Gloria, la 300 de ani de la construirea Cetății Alba Carolina

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sing gloria in cetatea alba carolina20Împlinirea celor 300 de ani de la construcția Cetății Alba Carolina a fost marcată, duminică, la Alba Iulia, cu un concert de muzică gospel. Trei sute de tineri, din toate colțurile țării, au înălțat spre cer ”o rugă unică” în inima Ardealului, pentru toți oamenii Cetății. Alături de Sing Gloria, sute de albaiulieni au venit să sărbătorească cele trei secole de la înățarea Cetății.

Capitala de suflet a tuturor românilor aniversează, anul acesta, 300 de ani de la începerea înălțării celei mai mari cetăți de tip Vauban din sud-estul Europei, Cetatea Alba Carolina. Potrivit directorului Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, Gabriel Rustoiu, piatra de temelie a Cetății s-a așezat în bastionul lui Carol în 4 noiembrie 1715, iar aceasta a fost concepută să fie apărată de aproximativ 10.000 de soldați. Forța de muncă la construirea Cetății cu 7 bastioane se cifrează undeva la 20.000 de oameni”.

sing gloria in cetatea alba carolina101Una dintre manifestările menite să marcheze acest eveniment a fost concertul de muzică gospel ”Sing Gloria”.

Unitatea este una dintre carateristicile definitorii ale proiectului ”Sing Gloria”, iar pentru români Alba Iulia reprezintă simbolul unității, astfel că tineri din toată țara s-au unit în cealaltă capitală, pentru a-și înălța vocile spre cer.

Sing Gloria este un proiect coral de muzică gospel în care coruri de tineri și grupuri muzicale din diferite zone ale țării pun împreună talentul lor pentru a da naștere unui eveniment cu totul și cu totul special.

După Cluj-Napoca, capitala studenților, București – capitala țării, o altă capitală,  capitala de suflet a tuturor românilor sau ”cealaltă capitală” – Alba Iulia a avut onoarea să găzduiască acest eveniment de o asemenea amploare națională.

Corul este dirijat, cu o energie şi vitalitate molipsitoare, de Don Grigg, dirijor canadian cu experiență internaţională în dirijarea corurilor şi grupurilor muzicale, care a revenit în România pentru concertul din Alba Iulia.

Evenimentul s-a desfășurat pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, cu începere de la ora 19.00.

YouTube video

 

YouTube video

 

YouTube video

[nggallery id=640]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea