// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO/VIDEO: Târgul Grădinarului 2018 – Doar o parte din expozanți prezenți în prima zi a evenimentului, din cauza vremii nefavorabile. Aproximativ 40 de producători sunt așteptați în zilele următoare

Vineri, la Alba Iulia, s-a deschis a X-a ediție a ”Târgului Grădinarului” – eveniment devenit deja tradiție pentru fiecare început de primavară, organizat de Consiliul Judeţean Alba. Vremea capricioasă și ninsoarea abundentă a făcut ca doar o parte dintre expozanți să fie prezenți în prima zi a evenimentului. 

La deschiderea târgului, au fost prezenți aproximativ zece expozanți din 40 care și-au anunțat prezența, marea majoritate a standurilor fiind închise din cauza zăpezii și a frigului care poate afecta unele plante. Acesta se desfășoară pe latura de vest a Cetății Alba Carolina și poate fi vizitat până duminică, 26 martie, între orele 10.00-18.00.

“Din păcate, am început Târgul Grădinarului, pe o vreme care nu ne-a ajutat foarte mult. Unii expozanți au renunțat temporar, având anumite plante care nu rezistă temperaturilor și intemperiilor de astăzi. De mâine, sperăm că vremea va fi mai bună. Programul se va desfășura normal de mâine, începând cu ora 10.00. Sunt așteptați 40 de expozanți, producători de trandafiri, butași, viță de vie, mobilier de grădină, arbori și arbuști ornamentali. Toți vor veni mâine, s-a luat legătura cu ei, ei vor fi prezenți, doar că astăzi astea au fost condițiile,” a transmis Ana Androne, reprezentant al Consiliului Județean.

Evenimentul reuneşte şi promovează producători şi distribuitori din domeniul horticulturii şi peisagisticii care expun de la seminţe de flori şi legume, bulbi, butaşi de trandafiri şi viţă de vie, la flori, plante decorative, arbuşti, pomi fructiferi şi ornamentali, precum şi din domeniul protecţiei plantelor.

Partenerii Consiliului Judeţean Alba la acest eveniment sunt Primăria Municipiului Alba Iulia și Grupurile de acţiune locală Pe Mureş şi Pe Târnave, Ţara Secaşelor Alba-Sibiu şi Munţii Metaliferi, Trascău şi Muntele Mare.

PROGRAMUL:

Vineri, 23 martie 2018

13.00 – Dor de primăvară, atelier handmade pentru copii

Sâmbătă, 24 martie 2018

11.00 – Din secretele plantelor – sfaturi pentru sănătate

12.00 – Cu gândul la primăvară – atelier de pictură pentru copii

12.00 – În pași de dans – flashmob

13.00 – Plantările la pomi, arbuști fructiferi și trandafiri – sfaturi de specialitate

14.00 – Dor de primăvară – atelier handmade pentru copii

Duminică, 25 martie 2018

12.00 – Cu gândul la primăvară – atelier pictură pentru copii

13.00 – Tăieri și tratamente de sezon la pomii fructiferi – sfaturi de specialitate

14.00 – Artă în grădina dumnevoastră – sfaturi de amenajare a grădinii

14.00 – Dor de primăvară – atelier handmade pentru copii

15.00 – Sisteme de irigații automatizate pentru gazon – sfaturi de specialitate

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419