FOTO, VIDEO| Târg de sclavi, la Alba Iulia: Fete frumoase, vândute pentru dansuri și gladiator pentru tehnici de luptă și apărare
Prima zi din cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului Roman Apulum, ce are loc la Alba Iulia în perioada 2-3 mai, s-a încheiat cu un inedit târg de sclavi. Istoricii Liviu Zgârciu și Tudor Roșu, prezentatori ai ediției din acest an, au scos la vânzare tot ce au avut mai bun; persoane care s-au transformat pentru câteva ore în sclavi – cel mai mare interes fiind stârnit de un gladiator și câteva fete frumoase care i-au dansat cumpărătorului, în prezența a sute de persoane.
Târgul de sclavi din acest an, realizat în premieră la ediția de anul trecut, a adunat în zona esplanadei Catedralei Romano-Catolice sute de persoane – turiști și albaiulieni. Prima sclavă vândută a fost coordonatoarea nimfelor Daciei, o talentată interpretă dispusă să facă și un masaj celui care a scos banul. Au fost vândute, apoi, două tinere, arcași iscusiți, care făceau parte din echipa dacilor. Ele l-au învățat pe stăpân, timp de jumătate de oră, tainele acestei îndeletniciri. Tot din echipa dacilor – Lupii de fier ai Apoulonului – au fost vânduți doi copilași, ”la pachet” cu un tânăr roman, specialist în istorie, dispus să ofere informații într-un tur al Cetății Alba Carolina. Penultimul sclav scos la vânzare a fost un tânăr gladiator care l-a învățat pe stăpân tehnici de luptă și apărare. Cel mai câștigat a fost, probabil, un tânăr care a cumpărat 9 sclave frumoase pentru un dans ispititor.
Cu banii adunați, sclavii își vor cumpăra băuturi alcoolice, pentru distracție și relaxare, după ce vor ieși de sub robie. Ei au fost vânduți prin licitație, după modelul ”cine oferă mai mult”, prețul de pornire fiind un leu; pentru niciunul nu s-a licitat mai mult de 100 de lei.
Sclavii au fost vânduți fără bon fiscal, iar unul dintre spectatori a afirmat în glumă, firește, că este de la ANAF și că-i va amenda pe cei responsabili.
Târgul a fost pe placul vizitatorilor, iar printre cumpărători s-au aflat și persoane din Cluj-Napoca sau București.
Cei care au ratat manifestarea și doresc să beneficieze de serviciile unui sclav sunt invitați duminică, 3 mai, de la ora 11.30, în zona esplanadei Catedralei Romani-Catolice din Alba Iulia, pentru că va avea loc un nou târg.
[nggallery id=419]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentariiacum 27 de secunde
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918