Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Târg de sclavi, la Alba Iulia: Fete frumoase, vândute pentru dansuri și gladiator pentru tehnici de luptă și apărare

Dragoş Suciu

Publicat

în

Targ de sclavi la Festivalul Roman Apulum112Prima zi din cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului Roman Apulum, ce are loc la Alba Iulia în perioada 2-3 mai, s-a încheiat cu un inedit târg de sclavi. Istoricii Liviu Zgârciu și Tudor Roșu, prezentatori ai ediției din acest an, au scos la vânzare tot ce au avut mai bun; persoane care s-au transformat pentru câteva ore în sclavi – cel mai mare interes fiind stârnit de un gladiator și câteva fete frumoase care i-au dansat cumpărătorului, în prezența a sute de persoane.

Targ de sclavi la Festivalul Roman Apulum46Târgul de sclavi din acest an, realizat în premieră la ediția de anul trecut, a adunat în zona esplanadei Catedralei Romano-Catolice sute de persoane – turiști și albaiulieni. Prima sclavă vândută a fost coordonatoarea nimfelor Daciei, o talentată interpretă dispusă să facă și un masaj celui care a scos banul. Au fost vândute, apoi, două tinere, arcași iscusiți, care făceau parte din echipa dacilor. Ele l-au învățat pe stăpân, timp de jumătate de oră, tainele acestei îndeletniciri. Tot din echipa dacilor – Lupii de fier ai Apoulonului – au fost vânduți doi copilași, ”la pachet” cu un tânăr roman, specialist în istorie, dispus să ofere informații într-un tur al Targ de sclavi la Festivalul Roman Apulum22Cetății Alba Carolina. Penultimul sclav scos la vânzare a fost un tânăr gladiator care l-a învățat pe stăpân tehnici de luptă și apărare. Cel mai câștigat a fost, probabil, un tânăr care a cumpărat 9 sclave frumoase pentru un dans ispititor.

Cu banii adunați, sclavii își vor cumpăra băuturi alcoolice, pentru distracție și relaxare, după ce vor ieși de sub robie. Ei au fost vânduți prin licitație, după modelul ”cine oferă mai mult”, prețul de pornire fiind un leu; pentru niciunul nu s-a licitat mai mult de 100 de lei.

Targ de sclavi la Festivalul Roman Apulum87Sclavii au fost vânduți fără bon fiscal, iar unul dintre spectatori a afirmat în glumă, firește, că este de la ANAF și că-i va amenda pe cei responsabili.

Târgul a fost pe placul vizitatorilor, iar printre cumpărători s-au aflat și persoane din Cluj-Napoca sau București.

Cei care au ratat manifestarea și doresc să beneficieze de serviciile unui sclav sunt invitați duminică, 3 mai, de la ora 11.30, în zona esplanadei Catedralei Romani-Catolice din Alba Iulia, pentru că va avea loc un nou târg.

[nggallery id=419]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea