Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Super concert cu naistul Radu Nechifor, Nico, Ionuţ Fulea, Vizi Imbre şi Vlad Simon, în prima seară a festivalului „Sărbătoarea Muzicii” de la Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sarbatoarea Muzicii la Alba Iulia05După deschiderea spectaculoasă făcută de Garda Romană, cu ceremonialul ridicării oraşului Apulum la rang de municipiu, salvele de tun şi concertul oferit de Cantabile  – The London Quartet, Sărbătoarea Muzicii la Alba Iulia a continuat vineri seara, în Piaţa Cetăţii Alba Carolina, cu un spectacol unic, gustat din plin de publicul albaiulian, prezent aici în ciuda ploii de afară. Este vorba de concertul „Selecţiuni din muzica sferelor”, susţinut de invitatul special, naistul sibian Radu Nechifor, alături de artişti consacraţi din ţară.

Ionuţ Fulea, Nico, foştii concurenţi la emisiunea Vocea României – Vlad Simon şi Vizi Imre, dar şi alţi muzicieni şi instrumentişti talentaţi, precum Anca Mărginean sau cvartetul de nai, format din tineri studenţi la Conservatorul din Bucureşti,  au urcat vineri seara pe scenă şi au făcut ca Piaţa Cetăţii să răsune de muzica lor.

Albaiulienii iubitori de muzică de calitate, prezenţi vineri seara în Piaţa Cetăţii, cu siguranţă nu au regretat că au ieşit din case. Aceştia au avut parte de o călătorie muzicală prin aproape toate genurile, de la folclor, jazz, clasic şi până la pop rock, care acompaniate de sunetul naiului, au creat un spectacol unic, nemaiîntâlnit la Alba Iulia.

Sarbatoarea Muzicii  2014 la Alba Iulia100Naistul sibian Radu Nechifor, Ionuţ Fulea, reprezentantul folclorului, Nico cu muzica jazz, şi Vizi Imbre şi Vlad Simon, reprezentanţii muzicii pop-rock, cu toţii le-au încălzit sufletele, astfel că, în ciuda vremii mohorâte, albaiulienii au trăit din plin momentele oferite de ei.

Invitatul special al serii, Radu Nechifor este naist, profesor şi constructor de naiuri. A început studiul muzicii la vârsta de 12 ani în cadrul Liceului de Arta din Sibiu. În 2003 intră primul la catedra de nai a maestrului Gheorghe Zamfir de la Universitatea Nationala de Muzica – Bucuresti. A castigat numeroase premii la concursuri de specialitate, intre care marele premiu la concursul national “Strugurele de Aur” de la Alba-Iulia sau marele premiu la concursul de nai “Creation pour la Paix” desfasurat la Ateneul Roman din Bucuresti. Între 2001 şi prezent a concertat în multe ţări ale lumii, printre care : SUA (Dallas), Canada (Winsor, London, Toronto, Montreal), Elvetia (Zurich, Berna, Basel, Olten, Luzern, Chur, St Gallen), Franta, Italia, Germania, Cehia, Grecia s.a. Printre concertene reprezentative se numără: Toronto 2006, Dallas 2007, Elvetia 2008 – 2013, cu Gh. Zamfir la Geneva in 2010, “Selectiuni din muzica sferelor” 2011 si “Povestea Naiului” 2013 la Sibiu.

Sărbătoarea Muzicii la Alba Iulia continuă sâmbătă şi duminică, după următorul program:

Sâmbătă, 21 iunie 2014

20:00 – Fragment din musicalul „Aida”, după un concept de  Elton John & Tim Rice cu: Cantabile the London Quartet

20.30 –  Aida de Giuseppe Verdi – Opera Natională Română Cluj-Napoca – un spectacol de operă unic, cu peste 500 de personaje, într-o cetate unică în Europa

Duminică, 22 iunie 2014

20:30 –   Concert „3 O’clock” – cocktail de jazz, swing, boogie-woogie si soul
Piața Cetății
21:00 –   Concert Bonnie Tyler. Un nume urias, o legendă  rock-ului. O artistă colosală vine în Cealaltă Capitală! – Piața Cetății

[nggallery id=1979]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea