Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO/ ȘTIREA TA: ”Pompierii și polițiștii locali din Alba Iulia mai interesați de siguranța unor cârpe decât de salvarea unui animal. RUȘINE!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Refuzul autorităților competente din Alba Iulia de a se implica în salvarea unui câine aruncat într-un container de colectare a hainelor uzate i-a indignat atât de tare pe câțiva localnici din cartierul Cetate, încât au dorit să afle cât mai multă lume despre incident.

caine1Menționăm că este al doilea eveniment similar care a avut loc, în decurs de câteva luni, în municipiul nostru. Și atunci, ca și acum, ”pompierii și polițiștii locali din Alba Iulia au fost mai interesați de siguranța unor cârpe decât de salvarea unui animal”, după cum ne-au spus cei implicați.

Despre cruzimea celui care a condamnat câinele la o moarte în chinuri, oamenii nici nu mai vor să comenteze, s-au obișnuit deja cu apucăturile unor ”forme de viață” incapabile să simtă milă sau compasiune, și nici nu își fac iluzii că acesta ar putea fi depistat și tras la răspundere pentru ce a făcut. Dar, așa cum ne-au mărturisit, cel mai tare au fost dezamăgiți de indiferența cu care au fost tratați de cei plătiți să ajute (așa cum se procedează în situații asemănătoare, în țările mai civilizate).

Totul a început luni, în jurul orei 11.00, la intersecția Bulevardului Revoluției cu str. Vasile Goldiș, când cineva a auzit un câinele urlând din containerul în care o firmă ”lipită” (cel puțin cu numele) de o asociație de caritate, colectează haine vechi. S-a pornit ”ping-pong-ul” telefoanelor: s-a sunat la 112, a fost redirecționat apelul la pompieri care au spus că ”nu pot interveni în acest caz”. Au fost sesizați și polițiștii locali care au motivat că nu pot distruge bunul unei societăți private. Au fost sunați cei de la firma care deține containerele care au spus că se află la o distanță de câteva sute de kilometri și nu pot ajunge până a doua zi.

”În jurul orei 15.30 am început să sun din nou. De la poliția locală mi s-a spus că nu se poate face nimic până nu ajung cei de la firmă. Am sunat la ISU și le-am spus că dacă nu intervin vom sparge containerul – ne-au răspuns că o facem pe răspunderea noastră și ne va costa mii de euro! Până la urmă, împreună cu mai mulți cetățeni, am reușit să răsturnăm cutia și așa am scos câinele de acolo. Dar asta s-a întâmplat spre seară, după ore întregi de solicitări de ajutor”, a povestit una dintre persoanele implicate.

”Din nou containerele de colectat haine fac victime! De dimineață, mai multe persoane am încercat să scoatem un puiuț de cățel aruncat în aceste capcane ale morții. Din păcate nicio autoritate locală nu a putut (sau vrut) să ne ajute. Cei care dețin cheia se afla la o distanță de 500 Km!!! E inadmisibil, impardonabil, strigător la cer ceea ce se petrece cu aceste cutii ucigașe. Și nimeni nu poate face NIMIC! Cei care se ocupa de containere au venit într-un târziu, dupa 10 ore și zeci de telefoane date și ne-au spus ca în Alba nu este o persoana de încredere căreia să-i lase cheia. Vă dați seama că suntem toți niște infractori, hoți, incapabili, etc… știați? Până una alta, cățelușa e în siguranță, a fost vaccinată și poate cineva îi oferă și un cămin iubitor”, ne-a spus o altă participantă la ”intervenție” care s-a declarat extrem de dezamăgită de reacția autorităților.

Având în vedere situația prin care au trecut, cetățenii cer în mod public Primăriei Alba Iulia, care a autorizat amplasarea containerelor, și asociației caritabile care le girează prin sigla expusă pe ele, să găsească o soluție prin care să se poată acționa rapid într-un asemenea de caz, având în vedere că nu este primul și, probabil, nici ultimul de acest fel.

Contactat telefonic, Ioan Vodă, șeful Poliţiei Locale Alba Iulia ne-a declarat că serviciul pe care îl conduce nu deține uneltele necesare pentru a deschide aceste containere și pentru asta ar trebui să intervină ISU Alba. Acesta a mai precizat că, potrivit registrului de sesizări, la ora 12.32 a fost redirecționată sesizarea făcută de cetățeni către ISU Alba, care a revenit, cu o altă sesizare către Poliția Locală Alba Iulia, la ora 20.30 (!!!) în care se transmitea că reprezentantul firmei care deține containerele va ajunge la fața locului.

Întrebat despre ce măsuri se vor lua în continuare și cum se va acționa dacă vor mai fi semnalate asemenea incidente, Ioan Vodă a declarat că va lua legătura cu administratorul firmei, pentru a-l determina să lase o cheie ce va fi folosită în situații de urgență.

La rândul său, reprezentantul ISU a declarat că ne va transmite o poziție privind incidentul.

[nggallery id=1856]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea