FOTO/ VIDEO/ ȘTIREA TA: Cetatea Alba Carolina ”albește” ca pe vremea în care se numea Gyulafehérvár (Cetatea albă a lui Gyula), dar de la sare și mucegai

Imagini cu starea în care se află zidurile Cetății Alba Carolina acum, la început de primăvară, ne-au fost trimise de un cititor. Cine ar putea crede că are o ”patină” istorică, ce ne poate duce la numele pe care îl avea orașul în vechime – Gyulafehérvár (Cetatea albă a lui Gyula) -, se înșeală. De fapt, zidurile ”respiră” sare și mucegai.

”Cetatea revine la albul de pe vremea lui Gyula, numai că atunci erau blocuri mari de calcar, acum cărămida de proasta calitate, spartă pe alocuri, a albit de la sare și mucegai”, a scris abaiulianul.

–––––––––––––––––––––––––––––––––-
Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne un mesaj pe adresa redactieonline@unirea-pres.ro, iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Bulă 10 martie 2018 at 21:06

Țara lucrului bine făcut , așa le trebe habsburgilor care au avut încredere în primarul pavele care intenționat a văruit cetatea ca să nu ne recucerească împăratul de la Viena, dar care s-a ales cu petrolul ,cu pădurile , cu băncile, cu aurul și o armată de șomeri made Ro …țara arendașilor ,ciocoii vechi și noi …..

dolfi 10 martie 2018 at 22:38

asa-i cand prekinii iau contracte moka si folosesc materiale ieftine. Caramida originala rezista de 300 de ani… asta “noua” ii si scumpa (pe hartie) si proasta…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...