FOTO/ VIDEO: Start pentru revitalizarea Stațiunii balneo-climaterice Ocna Mureș – A fost semnat contractul de aproape 6 milioane de euro

La Ocna Mureș s-a semnat contractul în valoare de 27.320.106,91 de lei (aproximativ adică 5,9 milioane de euro), pentru revitalizarea Băilor Sărate, după mai bine de jumătate de an de contestații și amânări. Valoarea mare a contractului și complexitatea lucrărilor au atras firme din țară și străinătate (Italia) sub formă de asocieri, iar câștigător a fost desemnată, potrivit criteriului ”prețul cel mai scăzut”, Asocierea S.C. TCI Contractor General S.A. (Cluj-Napoca) – S.C. Iasicon S.A. (Iași).

Contractul a fost semnat între primarul Silviu Vințeler și reprezentanții firmelor câștigătoare, în prezența președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, având în vedere parteneriatul semnat între Primăria Ocna Mureș și CJ Alba.

Prin revitalizarea stațiunii balneo-climaterice se urmărește revigorarea întregului oraș și a zonei Ocna Mureș în ansamblul ei, care, după închiderea combinatului UPSOM, a intrat într-un declin economic și demografic accentuat. În acest sens, între Primăria Ocna Mureș și Consiliul Județean Alba a fost încheiat, la începutul anului trecut, un acord pentru o perioadă de 10 ani, cu posibilitate de prelungire, obiectivul principal al acordului fiind tocmai realizarea în comun a obiectivului „Staţiune balneo-climaterică Ocna Mureş”, ce include realizarea investiţiei „Amenajare bază de tratament şi agrement în oraşul Ocna Mureş”.

Aceasta urmează să fie amenajată pe terenul în suprafaţă totală de 10.656 mp, situat pe strada Fabricii, F.N., în Ocna Mureş. Va fi construit un complex turistic cu spaţii cu destinaţii multiple, printre care bază de agrement, sală de fitness, restaurant, săli de tratament terapeutice, recuperare medicală, înfrumuseţare şi sănătate, magazin de echipamente şi produse balneare și cosmetice, piscină, locuri de joacă pentru copii şi altele. Ocna Mureş s-a remarcat pe harta turistică a României prin Băile Sărate, momentul de glorie fiind atins în anii 1980, când mii de oameni din toată ţara veneau aici să-şi trateze afecţiunile reumatice.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...