Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO/ VIDEO: Start pentru revitalizarea Stațiunii balneo-climaterice Ocna Mureș – A fost semnat contractul de aproape 6 milioane de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Ocna Mureș s-a semnat contractul în valoare de 27.320.106,91 de lei (aproximativ adică 5,9 milioane de euro), pentru revitalizarea Băilor Sărate, după mai bine de jumătate de an de contestații și amânări. Valoarea mare a contractului și complexitatea lucrărilor au atras firme din țară și străinătate (Italia) sub formă de asocieri, iar câștigător a fost desemnată, potrivit criteriului ”prețul cel mai scăzut”, Asocierea S.C. TCI Contractor General S.A. (Cluj-Napoca) – S.C. Iasicon S.A. (Iași).

Contractul a fost semnat între primarul Silviu Vințeler și reprezentanții firmelor câștigătoare, în prezența președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, având în vedere parteneriatul semnat între Primăria Ocna Mureș și CJ Alba.

Prin revitalizarea stațiunii balneo-climaterice se urmărește revigorarea întregului oraș și a zonei Ocna Mureș în ansamblul ei, care, după închiderea combinatului UPSOM, a intrat într-un declin economic și demografic accentuat. În acest sens, între Primăria Ocna Mureș și Consiliul Județean Alba a fost încheiat, la începutul anului trecut, un acord pentru o perioadă de 10 ani, cu posibilitate de prelungire, obiectivul principal al acordului fiind tocmai realizarea în comun a obiectivului „Staţiune balneo-climaterică Ocna Mureş”, ce include realizarea investiţiei „Amenajare bază de tratament şi agrement în oraşul Ocna Mureş”.

Aceasta urmează să fie amenajată pe terenul în suprafaţă totală de 10.656 mp, situat pe strada Fabricii, F.N., în Ocna Mureş. Va fi construit un complex turistic cu spaţii cu destinaţii multiple, printre care bază de agrement, sală de fitness, restaurant, săli de tratament terapeutice, recuperare medicală, înfrumuseţare şi sănătate, magazin de echipamente şi produse balneare și cosmetice, piscină, locuri de joacă pentru copii şi altele. Ocna Mureş s-a remarcat pe harta turistică a României prin Băile Sărate, momentul de glorie fiind atins în anii 1980, când mii de oameni din toată ţara veneau aici să-şi trateze afecţiunile reumatice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea