Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Stadiu avansat al lucrărilor la ”Băile Sărate”, Ocna Mureș. Beneficiarii, tot mai siguri că anul viitor proiectul va fi finalizat înainte de termen

Publicat

în

Aflați într-o vizită pe șantierul viitoarelor băi, primarul orașului Ocna Mureș Silviu Vințeler, președintele Consiliului Județean Alba Ion Dumitrel împreună cu vicepreședintele Marius Hațegan și Prefectul Județului Alba Nicolae Albu, s-au declarat mulțumiți de stadiul lucrărilor de la „Baza de Tratament și Agrement” din Ocna Mureș, fiind foarte încrezători ca anul viitor să fie deschisă publicului.

Întrebat care este stadiul lucrărilor la viitoarea bază de tratament și agrement, primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler a răspuns că „putem deja o numim bază de tratament și agrement pentru este conturată deja, ce înseamnă construcție, este terminat, se lucrează la partea de instalații. După cum se vede în spate, la partea de instalații, încălzire în pardoseală, la partea de tubulatură pentru încălzirea cu aer și tot ce înseamnă instalațiile necesare pentru într-o asemenea bază de tratament și agrement. Vreau să mai precizez încă odată, suntem cu lucrările în grafic, ba chiar suntem avansați, termenul de finalizare trebuie fie mai, anul viitor, noi sperăm să o terminăm în acest termen sau chiar mai repede și mai fac o precizare că toate plățile, toate lucrările sunt plătite la zi, și asta datorită Consiliului Județean și Primăriei Ocna Mureș, dar fără Consiliul Județean nu puteamrealizăm această bază de tratament. Ea are o valoare destul de mare, de nesuportat pentru primăria Ocna Mureș, având în vedere și celelalte proiecte din oraș care există. Îmbucurător este faptul că putem participa la următoarea sesiune, accesăm fonduri europene pentru această bază și pentru stațiunea care va fi Ocna Mureș, având în vedere condițiile din ghid. Așteptăm se creioneze în detaliu aceste ghiduri și vom depune 100% proiect de finanțare europeană. Mai mult de atât, azi am depus la ADR o fișă de proiect, o propunere de proiect pt următoarea sesiune pentru a dezvolta tot ce înseamnă această bază, această zonă, facem legătura și cu Mureșul,pentru Mureșul este și un obiectiv important pentru Ocna Mureș„.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cunoaștem deja liniile directoare, în mare, vom depune pentru tot ce înseamnă amenajarea celor 6 hectare care fac legătură între Mureș și băile sărate, va fi o zonă de promenadă, pentru turistul când vine aici facă baie, aibă unde se plimba și unde se destinde puțin. În apă sărată nu poți sta foarte mult timp, după cum spun medicii, faci tratament după care trebuie îți umpli timpul cu ceva. Ideea noastră e turiștii se cazeze în locația noastră, aducă plus valoare serviciilor noastre„, a mai adăgat primarul Ocna Mureșului.

Evoluția este îmbucurătoare, încetîncet vedem cum se conturează o lucrare care peste, să spunem un an de zile, ar trebui o vedem, încercăm, vedem cum ne simțim în aceste bazine, priectul, după cum spunea domnul primar, este urmat de altele, pentru că toată această zonă din Ocna Mureș trebuie pusă la dispoziția celor care vor vizită, să fie o zonă atractivă și ne atingem obiectivul, acela de a reînvia viața, să spunem tradițională, legată de destinațiile vechi în ceea ce privește activitatea balneară aici la Ocna Mureș. Cred și localnicii dar și cei care au nostalgia vremurilor trecute în ceea ce privește tratamentul și petrecerea timpului aici la Ocna Mureș va fi îndeplinită. Avem proiect după proiect, iar Ocna Mureș așa cum a pus-o pe această direcție domnul primar, să spunem, întinerește și în același timp face ca cei care iubesc Ocna Mureșul să revină în locurile acestea minunate. Acest proiect, după cum am mai spus în alte ocazii, este întregit de cel de la Ocnișoara, am făcut public situația în care ne aflăm și acolo, deja se lucrează la proiectul pentru alimentarea cu apă, se lucrează la drumul comunal care va face posibil accesul la Ocnișoara„, a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Întrebat dacă implicarea Consiliului Județean va continua și în alte proiecte legate de baza de tratament și agrement sau în proiecte legate de exteriorul acesteia, Ion Dumitrel a răspuns „cu toate aceste solicitații, vom fi prezenți, singur nu pot așa am nevoie de ajutor. Alături de dânsii, alături de programe guvernamentale și fondurile europene, vom fi și noi, Consiliul Județean Alba pentru că în urmă cu câțiva ani de zile ne-am angajat aici, la Ocna Mureș, într-o ședință a Consiliului Județean la acest efort și îl vom continua„.

Referitor la stadiul fizic al lucrărilor, Marius Hațegan, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, a spus că „în primul rând vreau va spun aici discutăm despre o investiție extrem de importantă, nu numai pentru orașul Ocna Mureș, cât și pentru întreg județul. Stadiul fizic este destul de avansat, suntem în momentul de față la 60% din ceea ce înseamnă toate lucrările care vor fi executate aici. Așa cum am mai spus, chiar dacă termenul final de realizare a lucrărilor este mai 2021, sunt convins această investiție se va finaliza mult mai repede. Spunea și domnul primar și domnul președinte atât CJ cât și primăria ocna mureș s-au achitat de toate datoriile legate de constructori. Eu vreau felicit constructorul pentru și-a făcut și el treaba cu mult profesionalism și un mare merit cu tot ceea ce înseamnă investiție îl are și constructorul„.

Alături de celelalte investiții din județ, pot spune este un parteneriat de succes între primăria Ocna Mureș și Consiliul Județean, doar în echipă și doar împreună se pot construi lucruri trainice. Îl asigur pe domnul primar că va avea tot sprijinul nostru pentru proiectele pe care le va depune pe fonduri europene, va fi un exercițiu financiar important și este păcat nu îl utilizăm la maxim. Pe lângă investiția de aici, care reînvie tradiția băilor sărate de la Ocna Mureș, nu putem decât ne bucurăm în perioada aceasta mai dificilă a pandemiei, șantierele din Alba au continuat și se lucrează. Îi felicit pe colegii mei, îl felicit pe domnul primar și îl asigur încă odată de toată cooperarea noastră în a continua și chiar în a investi pe fonduri europene în proiectul acesta„, a declarat Nicolae Albu, Prefect al Județului Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Angajările la stat, SUSPENDATE de la 1 iulie: Guvernul are în plan scăderea cheltuielilor bugetare

Publicat

în

Angajările la stat, SUSPENDATE de la 1 iulie: Guvernul are în plan scăderea cheltuielilor bugetare

În sedința din seara zilei de luni, 23 mai, Coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR a decis să introducă o serie de măsuri „pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public”.

Această măsură face parte din noul pachet de măsuri sociale și economice „Sprijin pentru România”, lansat de Coaliția de guvernare.

1. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială.

Elit - Gustul Desăvârșit

2. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.

3. Creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

4. Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Publicat

în

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Elevul fruntaș Flavius Taflan (clasa a IX-a) este fascinat de limbile străine pe care le studiază cu pasiune. Pentru a acumula cunoștințele și se perfecționa, învață constant, dedică timp și multă atenție studiului. Și-a testat cunoștințele la fazele județene ale olimpiadelor de limba franceză și limba engleză unde a reușit să obțină Premiul I, respectiv Premiul III.

Citește și: FOTO | Elev de excepție al Făgărașului, admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia

Calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză a reprezentat pentru Flavius nu doar un succes școlar ci și o motivație de a continua să aprofundeze acestă disciplină. În colegiul militar Flavius a reușit, sub îndrumarea doamnei profesoare Carmen Roman, să își consolideze baza de cunoștințe de limba franceză, formată pe perioada gimnaziului și cu ambiție și dorința de a se autodepăși a reușit să obțină un punctaj foarte bun la faza națională a olimpiadei, punctaj care i-a adus mențiune.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: FOTO| Impresiile unui „boboc” după prima lună la Colegiul Militar din Alba Iulia: „Îndrăgesc uniforma militară și mi-am dorit să continui tradiția familiei”

„Acest premiu obținut la Olimpiada Națională de Limba Franceză este rezultatul muncii și perseverenței. Sub îndrumarea doamnei profesoare am înteles nevoia unei pregătiri riguroase pentru a obține o astfel de performanță și mi-am concentrat forțele asupra dobândirii abilităților necesare pentru a face față cu brio acestui concurs național. În fiecare zi, cu gândul la marea competiție, am muncit intens, fără să pierd din vedere obiectivul final. Au existat, într-adevăr, și momente mai dificile, în care m-am simțit nesigur pe mine, însă posibilitatea de a concura la nivel național m-a determinat să fiu mai ambițios ca niciodată și să dau totul pentru a reuși. În final am obținut o mențiune, care dovedește implicarea și seriozitatea mea în această olimpiadă, premiu de care sunt foarte mândru. Îmi propun să îmi perfecționez în continuare franceza pentru ca, anul viitor, să pot urca pe podium. Sunt recunoscător tuturor celor care m-au sprijinit în acest drum și care au avut încredere că voi reuși.

Felicitări, elev și dascăl, pentru obținerea acestui rezultat deosebit la nivel național!”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Publicat

în

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale miercuri, 25 mai, între orele 09.00-14.00, în localitatea Uioara de Sus din județul Alba.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Compania regretă disconfortul creat şi mulţumeşte clienţilor pentru înţelegerea şi sprijinul acordat pentru desfăşurarea acestor lucrări.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 83.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit peste 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,7 miliarde de euro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare