Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO VIDEO| Scutul pădurii în Alba: 68 de metri cubi de lemne, CONFISCAȚI de polițiștii din județ, în ultimele zece zile

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO VIDEO| Scutul pădurii în Alba: 68 de metri cubi de lemne, CONFISCAȚI de polițiștii din județ, în ultimele zece zile

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba au continuat seria acțiunilor, cu efective suplimentare, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. Ieri, 11 noiembrie, au fost făcute 36  de controale privind exploatarea și transportul de material lemnos. În ultimele 10 zile, în urma controalelor efectuate, au fost confiscați 68 de metri cubi de material lemnos și au fost indisponibilizate două camioane care au fost folosite la transport ilegal.

La data de 11 noiembrie 2022, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de poliție Județean Alba a organizat, pe raza întregului județ, o acțiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

La acțiune, alături de polițiști, au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Alba și specialiști din cadrul ocoalelor silvice.

YouTube video

Cu această ocazie, au fost efectuate 36 de controale, din care 24 privind legalitatea transportului de material lemnos, 6 în fondul forestier și 6 privind depozitarea și valorificarea materialului lemnos.

Polițiștii au aplicat, în total, 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.600 de lei și au confiscat 33,6 metri cubi de material lemnos.

Totodată, au constatat 8 infracțiuni la Codul Silvic.

Cu ocazia acestei acțiuni a fost luată măsura indisponibilizării unui camion, aparținând unei societăți comerciale din Zlatna, care ar fi fost folosit la transportul ilegal a 19 metri cubi de material lemnos.

Cei 19 metri cubi de material lemnos au fost confiscați și lăsați în custodia Ocolului Silvic Alba Iulia, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor activităților ilegale săvârșite de proprietarul camionului.

Este al doilea autovehicul de transport marfă indisponibilizat de polițiștii din Alba, în ultimele 10 zile.

La data de 3 noiembrie 2022, pe raza municipiului Aiud, a fost depistat un camion, aparținând unei societăți comerciale din județul Harghita, încărcat cu 35 de metri cubi de cherestea, a cărui aviz de însoțire era expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport din care să rezulte proveniența certă a acestora, faptă prevăzută și pedepsită de art. 68 din Codul Silvic Codul Silvic, iar materialul lemnos a fost confiscat și lăsat în custodia Ocolului Silvic Aiud.

Complementar, a fost luată măsura indisponibilizării vehiculului folosit la transportul materialului lemnos.

Acțiunile de prevenire și combatere a delictelor silvice vor continua.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii În jurul orei 16:30, 25 aprilie, pompierii din Sebeș au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Pomperii din Sebeș intervin cu trei autospeciale, 2 ASAS și 1 EPA pentru stingerea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea