Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Sărbătoarea ”Tropote în Țara Vinului”, la Micești. Blondu – un semigreu polonez – desemnat cel mai frumos cal. Câștigătorii concursurilor de călărie-viteză și tracțiune

Ziarul Unirea

Publicat

în

tropote in tara vinului119A XIV-a ediție a sărbătorii ”Tropote în Țara Vinului” s-a desfășurat duminică, în poligonul de la Micești. Aproximativ 1000 de persoane, reprezentanți ai administrației locale și județene şi zeci de participanţi la concursurile de călărie – viteză şi tracţiune cu căruţa, s-au bucurat de această sărbătoare de toamnă, devenită deja tradiție. ”Blondu”, un cal de rasă semigreu plonez în vârstă de 4 ani și jumătate ( foto) a fost desemnat în acest an ”Cel mai frumos cal” .

Sărbătoarea ”Tropote în Țara Vinului” menită să cinstească animalul nobil de pe lângă casa omului de la sate, şi anume calul, a îmbinat pasiunea iubitorilor de cai cu participarea acestora  la întreceri de călărie şi tracţiune, la final fiind răsplătiţi de organizatori cu premii, iar de spectatori cu aplauze şi admiraţie pe tot parcursul întrecerilor.

Proba de călărie viteză, la care concurenţii şi-au demonstrat măiestria în mânuirea căpăstrului, a constat în trei ture pe un traseu delimitat, organizat pentru a-i diferenţia pe cei mai buni, calificându-se mai departe în finală.

tropote in tara vinului74Cea de-a doua probă, care le-a cam dat bătăi de cap atât proprietarilor cât şi cailor, a fost cea de tracţiune, în cadrul căreia caii a fost puşi să tragă în pantă o căruţă grea de 2 tone, contra cronometru, pe un traseu de 75 – 100 de metri, mulţi dintre concurenţi fiind nevoiţi să se retragă deoarece calul nu a putut ajunge la final.

Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută de interpreți de muzică populară din județul Alba, iar câştigătorii concursurilor au fost premiaţi de către primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava şi viceprimarul Paul Voicu cu dimplome, premii în bani și saci cu cereale.

Câștigătorii concursului de ”călărie viteză”:

Locul 1 – Groza Sergiu – 500 de lei

Locul 2 – Puțan Andrei – 300 de lei

Locul 3 – Pascu Nicolae – 200 de lei

Câștigătorii concursului de ”tracțiune”

Locul 1 – Deoancă Dan Ioan – 500 de lei

Locul 2 – Petruța Dumitru – 300 de lei

Locul 3 – Adam Dan Dorinel – 200 de lei

În cadrul evenimentului a fost premiat și ”Cel mai frumos cal” – ”Blondu”, un semigreu plonez de 4 ani și jumătate, deținut de Andrei Puțan din Oarda.

Evenimentul a fost organizat de Partidul National Liberal, filiala Alba Iulia, alături de organizația municipală a TNL.

Alexandra MATEȘ; Dragoș SUCIU

[nggallery id=1139]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea