FOTO-VIDEO: Sărbătoarea „Tropote în Țara Vinului” 2017, la Micești. ”Negru”, un semigreu de 9 ani, desemnat cel mai frumos cal. CÂȘTIGĂTORII concursurilor de viteză și tracțiune

Concursuri hipice, muzică și voie bună, duminică, în poligonul de la Micești, unde s-a desfășurat a-XVI-a ediție a evenimentului ”Tropote în Țara Vinului”. Sărbătoarea, devenită deja tradiție, a adunat și în acest an, pe lângă organizatori, reprezentanți ai administrației locale și județene, sute de oameni și peste 30 de participanți la concursurile de călărie-viteză și tracțiune.

”Negru”, un cald de rasă semigreu, în vârstă de 9 ani, deținut de Bexa Daniel din Ciuruleasa, a fost desemnat, de către public, ”Cel mai frumos cal” la ediția din acest an.

ELIT

Sărbătoarea ”Tropote în Țara Vinului” menită să cinstească animalul nobil de pe lângă casa omului de la sate, şi anume calul, a îmbinat pasiunea iubitorilor de cai cu participarea acestora la întreceri de călărie şi tracţiune, la final fiind răsplătiţi de organizatori cu premii, iar de spectatori cu ”strigături” și aplauze de pe margine, pe tot parcursul întrecerilor.

În cadrul probei de călărie viteză, la care concurenţii şi-au demonstrat măiestria în mânuirea căpăstrului pe un traseu delimitat, au participat în acest an 12 concurenți, iar în finală s-au calificat 3 călăreți.

Mihail David - 2020

Câștigătorii concursului de ”călărie viteză”:

Locul 1 – Dreghici Claudiu, stăpânul calului Narcisa – 500 de lei

Locul 2 – Stoia Androne (cu calul Furtuna) – 300 de lei

Locul 3 – Paștiu Marius (calul Carina) – 200 de lei

Cea de-a doua probă, care le-a cam dat bătăi de cap atât proprietarilor cât şi cailor, a fost cea de tracţiune, în cadrul căreia caii a fost puşi să tragă în pantă, contracronomatru, o căruţă încărcată cu nisip, pe un traseu de 100 de metri.

Dacă unii dintre proprietari și-au retras caii din concurs, atelajul cu o greutate de circa 1,5 tone fiind mult prea greu pentru aceștia, alții au mers cu animalul până la final, în uralele spectatorilor, care îi încurajau cu aplauze.

Câștigătorii concursului de ”tracțiune”

Locul 1 – Ursu Laurențiu (calul Murgu) – 500 de lei

Locul 2 –Stuparu Călin (calul Radu)– 300 de lei

Locul 3 – Ursu Vasile (cu calul Bujor) – 200 de lei

Între probe, spectatorii s-au întreținut cu grătare, mici, bere și muzică populară.  Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută în acest an de interpreții locali Roxana Reche, Maria Filimon și Cătălin Hașa.

La final, toți participanții au fost răsplătiți cu diplome, câte o sticlă de vin și un căpăstru, iar câștigătorii au primit în plus plicuri cu bani. Premiile au fost înmânate de viceprimarul municipiului Alba Iulia, Paul Voicu.

Evenimentul a fost organizat de PNL Alba Iulia, împreună cu tinerii liberali.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...