Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO, VIDEO: Salve de tun, călăreţi, soldaţi austrieci, defilare cu torţe şi multe aplauze, la Ceremonialul schimbului de gardă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ceremonialul schimbului de garda43Ceremonialul schimbului de gardă a Cetăţii Alba Carolina, în ciuda faptului că are loc de ani buni, atrage de fiecare dată multe priviri, cadre şi aplauze. Din faţa Celor Trei Fortificaţii, soldaţii austrieci au defilat spre poarta a IV-a fiind fotografiaţi şi filmaţi de zeci de persoane, de toate vârstele.

Turiştii şi albaiulienii i-au urmat pe soldaţi înspre poarta a III-a, intrând într-o atmosferă de sute de ani. La sfârşitul Ceremonialului, pentru ca sărbătoarea să fie completă a avut loc un spectacol cu trei salve de tun, care au atras aplauze şi sperieturi ale celor mici.

Ceremonialul schimbului de gardă a Cetăţii Alba Carolina are loc în fiecare zi din timpul săptămânii la ora 12.00, în faţa Traseului Celor Trei Fortificaţii. Iar pentru turiştii care vin să înnopteze la Alba Iulia, acesta se desfăşoară pe timp de vară, la sfârşitul săptămânii, şi seara, vinerea și sâmbăta de la ora 21.00. Chiar dacă este programat zilnic, atrage priviri, fotografii şi multe aplauze.

[nggallery id=1682]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea