Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO / VIDEO: Salvamontistul Tiberiu Krizbai din Alba şi căţeluşa Golden Retriver Yukan’na au fost admişi în stagiul național de formare a unităților canine de avalanșă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

KrizbaiTiberiu Krizbai din Alba Iulia este salvamontist şi împreună cu o cățelușă Golden Retriever, Yukan’na Mediguard, au fost selecţionaţi pentru a participa la Stagiul Naţional de Formare al Unităţilor Canine de Intervenţie la Avalanşă.

Evaluările naţionale ale echipajelor canine se desfăşoară în perioada 20 – 22 ianuarie la baza de salvare montană Cota  2000 de pe Transfăgărăşan.

La această evaluare participă echipaje canine candidate,  trimise  de  către  structurile  de salvare montană din judeţele: Suceava, Mureş, Bihor, Caraş Severin, Harghita, Gorj, Bacău şi Alba.

Primii trei admiși anul acesta, în stagiul național de formare al unităților canine de avalanșa sunt Gigi Cosa cu Roni (Salvamont Bacău) Tibi Krizbai cu Yukan’na (Salvamont Alba) si Carlos Tascau cu Recco (Salvamont Gorj).

caini de avalansaAtît conductorul, cît şi cîinele său vor trebui să arate că sînt capabili să se descurce în  teren  montan  dificil  în  timpul  iernii, cît şi nivelul  minim  necesar  de antrenament pentru lucrul la căutarea în avalanşă. Evaluarea naţională este o etapă obligatorie  în  pregătirea  unităţilor  canine  de  avalanşă,  în  vederea  continuării pregătirii pentru obţinerea Brevetului Naţional de Unitate Canină pentru Intervenţie la Avalanşă.
În cadrul Salvamont România, Argeşul este responsabil cu instruirea pe această linie, datorită experienţei dobîndite prin cooperarea judeţului cu Departamentul Savoia, în urma căreia a fost instruit primul cîine de avalanşă din sistemul de salvare român, Helios.

Absolvirea acestui curs înseamnă obţinerea Brevetului Naţional pentru Unitate Canină pentru Intervenţie la Avalanşă. Aceasta va însemna mărirea corpului de conductori canini, cu câini operaţionali pentru intervenţia la avalanşă din Salvamont România.

Sursa foto şi video: facebook

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea