Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO / VIDEO: Rotary plantează, a IV-a ediție. S-au plantat 100 de arbori, la ieșire din Sebeș spre Alba, pentru a marca drumul celor care au venit acum 100 de ani la Marea Unire

Publicat

în

Rotary plantează, a IV-a ediție. S-au plantat 100 de arbori, la ieșire din Sebeș spre Alba, pentru a marca drumul celor care au venit acum 100 de ani la Marea Unire

Sâmbătă 3 noiembrie, începând cu ora 9.00 la Sebeș, Rotary Club Alba Iulia a organizat o acțiune de plantare a 100 de arbori de mari dimensiuni.

În contextul Anului Centenar, cei 100 de arbori plantați, arțari, vor marca drumul pe care delegațiile din zona centrală și de sud a țării l-au parcurs pentru a ajunge la Alba Iulia, la Mare Unire, acum 100 de ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Proiectul „Rotary plantează” este o acțiune a Districtului 2241 Republica Moldova și România. Clubul nostru a îmbrățișat-o în urmă cu patru ani. Anul acesta am organiozat această acțiune la ieșire din municipiul Sebeș spre Alba Iulia, pentru a marca drumnul celor care au venit  acum 100 de ani la Marea Unire. În semn de recunoștință și respect, fiecare arbore va purta un papion tricolor”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, Florin Mărginean, președintele Rotary Club Alba Iulia.

La acțiune au participat aproximativ 80 de voluntari împreună cu copiii, de la toate cluburile din județ Rotary Sebeș, Interact și Rotaract din Sebeș, Rotary Civitas Solis și Interact și Rotaract Alba Iulia, Clubul din Abrud, Floare de Colț și cluburi din țară. Au fost oaspeți de la Clubul Rotary Boca Raton California USA, Ana Maria Gândilă de la Clubul Rotary Sibiu și invitatul special, viitorul guvernator și responsabil cu acest proiect pe România, Marian Neagoe.

Din partea Primăriei Sebeș au fost prezenți primarul Dorin Nistor și viceprimarul Adrian Bogdan, care au primit din partea Rotary Club Alba Iulia un Certificat de Apreciere pentru participarea la proiect.

Sponsori au fost Toskana Garten, Kronospan și Transavia.

Rotary Alba Iulia îşi unesc forţele pentru a promova şi derula diferite proiecte în plan social, pentru întreaga comunitatea, nu doar la nivelul Municipiului Alba Iulia ci pe întreg teritoriul judeţului Alba.

 

[nggallery id=6364]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Autobuze electrice pe străzile din Ocna Mureș: Proiect în valoare de peste 1.6 milioane de euro, finanțat prin PNRR

Publicat

în

Autobuze electrice pe străzile din Ocna Mureș: Proiect în valoare de peste 1.6 milioane de euro, finanțat prin PNRR

Luni, 16 mai, a fost depusă documentația pentru dotarea transportului public local de persoane cu autobuze electrice. Proiectul presupune achiziționarea a 3 autobuze electrice cu lungimea de 10 m, precum și realizarea unei autobaze cu 3 stații lente de încărcare și o stație rapidă la capăt de traseu (Războieni-Cetate).

Această investiție este realizată în parteneriat cu comuna Unirea, pe teritoriul căreia vor fi instalate două stații de încărcare electrice. Proiectul are o valoare de 1.658.000 euro fără TVA și este finanțat prin PNRR, componenta C10, intervenția I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante).

De asemenea, în 14 aprilie 2022 au fost depuse documentele pentru finanțarea nerambursabilă de reabilitare a 6 blocuri de locuințe, respectiv blocurile 1-5 de pe strada Colonia Dumbrava și blocul din str. Fabricii nr. 1. Proiectul are o valoare de 1.158.460 euro fără TVA și presupune reabilitarea termică integrală a imobilelor menționate. Finanțarea se realizează prin PNRR componenta C5, axa A3.2 – Renovare energetică aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Administrația locală a orașului Ocna Mureș continuă atragerea de investiții prin fonduri nerambursabile. Pe măsură ce se vor putea accesa și alte axe, intervenții și componente ale PNRR ori a altor surse de finanțare nerambursabile, administrația locală este pregătită pentru accesarea unor astfel de fonduri specifice. Continuăm investițiile în orașul Ocna Mureș!”, au transmis reprezentanții primăriei Ocna Mureș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

La plimbare cu o mașină radiată din circulație: Dosar penal pentru un bărbat din Teiuș

Publicat

în

La plimbare cu o mașină radiată din circulație: Dosar penal pentru un bărbat din Teiuș

Un bărbat, de 44 de ani, din Teiuș, a fost prins de polițiști în timp ce conducea o mașină radiată din circulație.

La data de 16 mai 2022, în jurul orei 18.10, polițiștii din Teiuș, au depistat un bărbat, de 44 de ani, din Teiuș, în timp ce conducea, pe strada Decebal din oraș, un autoturism radiat din circulație.

Față de conducătorul auto, cercările sunt continuate pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

LIVE VIDEO| Ședința CL Alba Iulia: Conservarea, Restaurarea şi Valorificarea corpului E al Palatului Principilor și darea în administrare a unui teren către Apa CTTA, pe ordinea de zi

Publicat

în

17 mai| Ședința CL Alba Iulia: Conservarea, Restaurarea şi Valorificarea corpului E al Palatului Principilor și darea în administrare a unui teren către Apa CTTA, pe ordinea de zi

Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia este convocat în şedinţă publică ordinară pentru ziua de marți, 17 mai 2022, de la ora 13:00, la sediul Primăriei municipiului Alba Iulia, biroul de lucru al Primarului municipiului Alba Iulia, în regim de videoconferinţă.

PROIECT AL ORDINII DE ZI :

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general de venituri şi cheltuieli al municipiului Alba Iulia pentru anul 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Hotărârii nr. 126/10.04.2017 a Consiliului Local privind aprobarea proiectului Conservarea, Restaurarea şi Valorificarea durabilă a ansamblului Palatului Principilor din Alba Iulia – Centru Expoziţional Corp Principal „E”, a cheltuielilor legate de proiect şi a acordului de parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale şi cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale cu modificările şi completările ulterioare

3. Proiect de hotărâre privind darea în administrare şi exploatare a unui imobil (teren), proprietatea publică a Municipiului Alba Iulia, către operatorul regional SC APA CTTA SA ALBA

4. Proiect de hotărâre privind constituirea Comisiei de analiză a solicitărilor de locuinţe din fondul locativ al Municipiului Alba Iulia

5. Proiect de hotărâre privind prelungirea termenului de începere a lucrărilor de construire „Sediu Tribunal Alba”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare