Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Recital de excepție al maestrului Liviu Burz, în prima seară a „Zilelor orașului Câmpeni”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Având ca motto: „Sus, sus, sus, la moți la munte”, la sfârșitul acestei săptămâni în „Capitala Țării Moților” se va desfășura cel mai așteptat eveniment al acestei veri: târgul moțesc de tradiții și obiceiuri strămoșești organizat în cadrul „Zilelor orașului Câmpeni”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Și de această dată, cele trei zile de distracție neîntreruptă au fost anunțate de o paradă impresionantă pe câteva din principalele străzi ale orașului, la care au participat numeroase majorete, ansambluri artistice, karatiști, Fanfara Centrului „Augustin Bena” Alba și alți locuitori din zonă, ce s-a încheiat lângă scena amplasată iarăși în Piața „Avram Iancu” din centrul orașului.

YouTube video

|

După sunete de tulnice și de fanfară, deschiderea oficială a evenimentului a fost anunțată de primarul Cristian Dan Pașca printru-un scurt discurs susținut în fața spectatorilor prezenți, salutând totodată numeroșii invitați sosiți aici cu această ocazie: prefectul și doi parlamentari de Alba, vicepreședinții Consiliului Județean Alba, numeroși primari sau reprezentanți ai administrațiilor publice din Apuseni și bineînțeles pe toți participanții.

Programul primei seri a evenimentului a cuprins demonstrații de majorete și câteva ore de spectacol folcloric susținut de către Taraful „Moțul” din Horea, Ansamblurile „Doina moțului” din Câmpeni și „Brădeana” din Sohodol, care au acompaniat foarte mulți copii talentați din zona Munților Apuseni ce au susținut scurte reprezentații urmărite cu atenție de membrii familiei, colegi, prieteni și ceilalți spectatori veniți în număr mare în piața centrală a localității.

Spectacolul de vineri seară s-a încheiat după miezul nopții, după ce pe scenă au evoluat maestrul Liviu Burz cu vioara – tenor al Operei de Stat din Viena – originar din Câmpeni și cetățean de onoare al acestui oraș, care a revenit cu drag să cânte cu vioara și vocea despre locurile natale mai multe piese de suflet, precum și apreciatul interpret de muzică populară din Bihor, Cornel Borza, ce a coborât și de pe scenă pentru a cânta și dansa alături spectatori.

În acest an, Zilele orașului Câmpeni s-au desfășurat tradițional în piața centrală „Avram Iancu” după ce au existat discuții între autorități privind locația evenimentului organizat și derulat de către Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Local, Primăria și Consiliul Local Câmpeni, acesta din urmă alocând din buget suma de 133.271 lei pentru desfășurarea manifestării, care a mai fost susținută financiar și de către alți sponsori locali.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece Săptămâna Mare = săptămâna în care viaţa unor suflete nu are valoare, într-un oraș din Alba. Scene şocante au fost surpinse miercuri, 1 mai, la Teiuș. Trei cățeluși […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea