Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| PROTEST AUR în fața Prefecturii din Alba Iulia: Oamenii, nemulțumiți de măsurile anti-COVID

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Grupuri de oameni s-au strâns astăzi, 29 martie, în fața Prefecturii din Alba Iulia, pentru a protesta împotriva măsurilor anti-COVID impuse de Guvern.

George Simion, liderul partidului AUR, şi-a chemat susţinătorii să participe, luni, la proteste faţă de restricţiile impuse de autorităţi pentru a stopa creşterea numărului de cazuri de COVID-19.

Sendy Tălnar, prezentă la rândul său la protestele de astăzi, a declarat pentru ziarulunirea.ro următoarele: „Mă bucur că pot să vorbesc și astăzi, am fost și ieri aici și vrem să credem că prin glasul nostru, chiar dacă în Alba Iulia solidaritatea nu prea există, dar sperăm ca oamenii să se trezească și să fie uniți și să creadă în drepturile lor, noi suntem aici să ne cerem un drept, la libertate.

YouTube video

Eu personal, doresc să se redeschidă sălile de sport, deoarece eu prin sport îmi câștig existența și pentru sport am venit în această lume.

Mai mult decât atât, aș dori să fie dată jos această mască, fiindcă aceasta nu ne protejează, mai mult decât atât, cred că ne îmbolnăvește și sper să renunțăm la ea cât mai curând. De asemenea, aș vrea să se deschidă școlile, aș vrea să existe o libertate între noi, oamenii, să nu ne fie frică unii de ceilalți, fiindcă prin acest fapt, asta și-au dorit, să bage frica în noi și prin acest mod, să ne dezbine. Așa că, românilor, treziți-vă, de oriunde ați fi și hai să fim luptători și să fim uniți și să ne cerem libertatea.”

Într-o postare pe reţelele de socializare, George Simion cataloghează restricţiile de pandemie drept „aberante”.

„Nu ştiu dacă vouă v-a ajuns cuţitul la os, dar nouă da. Nu ne-aţi votat pentru a sta în băncile din Parlament impasibili la restricţiile pe care ni le impun politrucii în frunte cu Klaus Iohannis. Ce se întâmplă în zilele astea în România este inadmisibil şi de asta trebuie, e de datoria noastră, să ieşim în stradă.

Mâine la ora 17.00 nu mai stăm în casă, nu mai e timpul să stăm în case. E timpul să ieşim în stradă pentru drepturile noastre, pentru libertatea noastre, pentru că aceste restricţii sunt de-a dreptul aberante”, a transmis liderul AUR într-un live pe reţelele de socializare.

El i-a invitat pe toţi cei nemulţumiţi de restricţii, să se adune, luni, la ora 17.00 în faţa sediilor prefecturilor din oraşele în care locuiesc.

În ceea ce priveşte amendarea protestatarilor, George Simion spune că „Avem dreptul constituţional la protest. Nu mai suntem în stare de urgenţă. Dacă respectăm regulile, jandarmii nu au de ce să riposteze”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea