Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO/ VIDEO: Protest al sindicaliștilor, la Penitenciarul din Aiud. Neplata orelor suplimentare și lipsa de personal între principalele nemulțumiri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproximativ 150 de lucrători din penitenciarele Aiud, Deva, Codlea şi Târgu Jiu, ofiţeri şi personal civil, și-au anunțat prezența la protestul de luni, din faţa Penitenciarului Aiud. Aceștia solicită adoptarea statutului ofiţerului de penitenciar şi drepturi salariate integrale. Sindicaliștii spun că nu le sunt plătite orele suplimentare iar în foarte multe cazuri se tem pentru siguranța lor, din cauza deficitului de personal.

”Nemulțumirile sunt: lipsa acută de personal, fapt pentru care generăm peste un milion de ore suplimentare care la momentul acesta nu sunt plătite și nici recuperate, cu toate că Ordonanța de Urgență a Guvernului 114/ 2018 prevede ca în perioada 2019-2021 întregului personal din sistemul de Apărare, Ordine publică și Siguranță națională să-i fie plătită munca suplimentară, deoarece nu este posibil de a fi acordat timpul liber corespunzător. Un alt motiv este lipsa bugetului în sistemul penitenciar, astfel fiind afectate drepturile salariale ale angajaților, care nu mai au dreptul la decontarea cheltuielilor turistice, dreptul la actualizarea normei de hrană, dreptul la actualizarea normei de echipare. De asemenea, suntem în imposibilitatea de a putea încadra promoțiile de absolvire 2018-2019, de la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Târgu Ocna”, a declarat Daniel Pasc, liderul de sindicat de la Penitenciarul Aiud.

Principalele revendicări ale protestatarilor sunt: adoptarea statutului poliţistului de penitenciare (eliminarea amendamentelor neconstituţionale, nedemocratice şi antisindicale); publicarea de urgenţă a ordinului de ministru privind plata orelor suplimentare pentru perioada 2019 – 2021 similar celorlalte instituţii din structura de apărare naţională; Plata muncii suplimentare, conform legii; plata cheltuielilor turistice conform legii; actualizarea normelor de hrană şi echipament; stoparea suprasolicitării şi vulnerabilizării personalului ca soluţie pentru lipsa de resurse umane şi financiare.

https://youtu.be/06ZwXPM1QqU

”Conducerea unității a luat act de desfășurarea mitingului și de solicitările protestatarilor și de asemenea a luat toate măsurile necesare desfășurării în bune condiții a activităților de serviciu și a asigurării continuității misiunilor, precum și toate măsurile necesare pentru garantarea acordării drepturilor persoanelor încarcerate și a siguranței locului de deținere”, a declarat Adelina Oltean, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Aiud.

Sindicatul Național al Lucrătorilor de Penitenciare avertizează că membrii de sindicat vor refuza munca suplimentară în tot sistemul penitenciar, începând din această lună și anunță organizarea unui miting în Piața Victoriei cu peste 3.000 de participanți, în luna iunie.

[nggallery id=7098]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea