Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO VIDEO| Podul peste Dunăre de la Brăila, cel mai mare pod suspendat din România, a fost inaugurat. Președintele Iohannis și premierul Ciolacu au fost prezenți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO VIDEO| Podul peste Dunăre de la Brăila, cel mai mare pod suspendat din România, a fost inaugurat. Președintele Iohannis și premierul Ciolacu au fost prezenți

Astăzi, 6 iulie, a fost inaugurat podul de la Brăila, cel mai lung pod suspendat din România, printre oficialitățile care au participat la marea deschidere se află președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu.

Cel mai scump obiectiv de infrastructură realizat în ultimii 30 de ani în România este inaugurat la Brăila. Podul peste Dunăre va fi deschis circulației rutiere începând de azi, de la ora 13.00. Deocamdată, podul va fi deschis doar pe timpul zilei.

Podul leagă județele Brăila și Tulcea, dar asigură și legătura dintre provinciile Muntenia, Dobrogea și Moldova. Unul dintre picioarele podului se află aproape de intrarea în orașul Brăila și la doar 10 kilometri de orașul Galați.

YouTube video

Traversarea Dunării va fi gratuită în primii ani, iar la început aceasta se va face doar ziua, astfel încât muncitorii să poată demonta schelele pe parcursul nopții.

Potrivit autorităților române, obiectivul de la Brăila este cel mai lung pod suspendat din România și al treilea din Europa ca dimensiune.

De asemenea, podul este cea mai înaltă construcție din România și cea mai scumpă lucrare de infrastructură realizată în ultimii 30 de ani în țară. Lucrarea a costat aproximativ 363 de milioane de euro, iar banii au fost alocați din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Din punct de vedere tehnic, podul are două benzi pe sens, trotuare și o lungime de 1,9 kilometri. Uriașele cabluri de ancoraj care susțin construcția au în compoziție fire de oțel care însumează 81.000 de kilometri.

În ceea ce privește drumurile de legătură, acestea sunt realizate doar parțial, urmând să fie finalizate pe parcursul anului.

Drumul principal Brăila-Jijila are o lungime de 19 kilometri si două benzi de circulație pe sens. Drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin are o lungime de 4,3 kilometri şi a fost proiectat cu o bandă de circulație pe sens.

Soseaua care vine de la pod va fi legată de Drumul Expres Galați-Brăila aflat în construcție, potrivit Mediafax.

Sursa foto/video: Asociația Pro Infrastructură


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea