Rămâi conectat

Curier Județean

Foto/Video: Platanul falnic din Câmpeni, câștigătorul unui concurs național și premiat la nivel european, a fost toaletat aproximativ de jumătate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Platanul din Câmpeni, câștigătorul concursului „Arborele anului 2019 în România” și care a concurat anul trecut cu alți copaci remarcabili ai Europei, a fost toaletat din nou azi, din acesta rămânând doar trunchiul și crengile mai groase care au fost vopsite în capete.

După cum se poate vedea din fotografii și video, pentru tăierea crengilor înalte cu drujba s-a folosit o mașină cu scară retractabilă, totul realizându-se „la adăpostul” benzii care delimitează șantierele din centrul orașului Câmpeni. În primăvara anului trecut, administrația publică locală a mai realizat cu muncitorii din subordine o toaletare de un nivel mult mai redus, iar pentru oprirea tăierii crengilor copacului a intervenit avocata Stana Drăgoiu din localitate, cea care a reprezentat arborele din țara noastră la competiția de la Bruxelles.

YouTube video

Reamintim că la concursul „Arborele anului 2019 în România” din octombrie 2018, copacul din „Capitala Țării Moților” a primit cele mai multe voturi online în raport cu raport cu ceilalţi cinci arbori seculari din țara noastră incluşi în competiție și a concurat cu alți copaci remarcabili ai Europei la concursul de la Bruxelles.

YouTube video

Cu siguranță că operațiunea de astăzi s-a realizat și profitând de prevederile decretului semnat ieri de președintele țării, privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României, care menționează că „pe durata stării de urgență se interzice organizarea și desfășurarea mitingurilor, demonstrațiilor, procesiunilor sau oricăror altor întruniri, în spații deschise”, pentru că azi ar fi fost ilegal să se realizeze un protest spontan asemănător cu cel organizat toamna trecută pentru salvarea altor copaci seculari din parcul de lângă Piața „Avram Iancu”.

YouTube video

Până la urmă acei arbori falnici, considerați o mândrie a localității, au fot tăiați pentru a începe lucrările de reabilitare și modernizare a centrului civic al orașului Câmpeni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ziua Jandarmeriei Române 2024, în Alba: Campionat de fotbal, turneu de table și tenis cu piciorul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ziua Jandarmeriei Române 2024, în Alba: Campionat de fotbal, turneu de table și tenis cu piciorul Competiții sportive organizate de Jandarmeria Alba cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române în Alba Iulia. Jandarmii s-au întrecut într-un campionat de fotbal, turneu de table sau tenis cu piciorul.  Ieri, 27 martie, la Baza Sportivă Ampoi 2 din Alba Iulia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea