Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO Piatra Secuiului și Cetatea Trascăului, imagini spectaculoase cu ”un alt fel de infrastructură”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cei de la Asociația Pro Infrastrutura, persoane pasionate în special de lucrări de infrastructră, aflați într-o vizită în zona Colțești-Remetea au susprins imagini foto-video spectaculoase cu Piatra Secuiului și Cetatea Colțești.

Se spune că Rimetea este locul în care soarele răsare de două ori. Şi asta pentru că Piatra Secuiului, care străjuieşte Rimetea, este atât de aproape şi atât de înaltă, încât chiar şi după ce răsare soarele dimineaţa, Rimetea este încă în umbră, deşi afară e lumină. Apoi, după ce are timp să se mai ridice un pic pe cer, soarele se iţeşte de după Piatra Secuiului, răsărind pentru a doua oară pentru a lumina şi satul Rimetea.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Satul Rimetea este vegheat și astăzi de Cetatea Colțești. Aceasta a fost ridicată în urmă cu peste 700 de ani de vice-voievodul Ardealului pentru a apăra întreaga zonă

Localitatea este atât de mică încât reprezintă mai puțin de 1% din suprafaţa judeţului Alba.

YouTube video

”Astăzi vorbim despre un alt fel de infrastructură: cea verde. Vă invităm la o plimbare aeriană la Piatra Secuiului și Cetatea Trascăului din zona Colțești-Rimetea în județul Alba. Marți și miercuri, la invitația prietenilor de la Milvus Group, am participat la un workshop dedicat evaluării impactului asupra mediului. Am discutat (și învățat) despre cât de important este ca proiectele de infrastructură de transport să fie implementate cu respect și grijă față de biosferă.

Nu liliecii sau urșii ne pun bețe-n roate. Nu „ONGiștii” blochează autostrăzile. Ba dimpotrivă. Specialiștii din organizațiile și companiile de consultanță de mediu oferă studii și soluții științifice foarte valoroase. Expertiza lor protejează atât ecosistemele, cât și oamenii care le tranzitează cu 130 km/h.

Investiția corectă în ecoducte, tuneluri, viaducte și poduri proiectate inteligent nu este un moft, ci o cerință esențială! Doar așa vom avea drumuri rapide și căi ferate moderne, sigure deopotrivă pentru om și urs, fără să distrugem tezaurul natural care ne este oferit pe gratis și la care alți europeni doar visează”.

Sursa: Foto/Video Asociatia Pro Infrastructura 

[nggallery id=7180]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit

Bogdan Ilea

Publicat

în

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit Grădinăritul este mai mult decât un hobby pentru mulți. Este o pasiune care le permite să se conecteze cu natura și să creeze spații pline de viață și frumusețe. Această activitate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea