Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Peste 300 de angajaţi ai Kronospan au protestat în faţa Primăriei Sebeş. Au cerut primarului să „dezamorseze conflictul apărut în comunitatea locală”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

protest angajati kronospan05Pe o vreme ploioasă, peste 300 de angajaţi ai companiei Kronospan au protestat, duminică, în parcul din faţa Primăriei Sebeş. Aceştia au cerut primarului Alexandru Dăncilă să  „dezamorseze conflictul apărut în comunitatea locală” şi au depus la sediul Primăriei o scrisoare cu „doleanţele” lor.  Menţionăm că, în acelaşi timp, ecologiştii din Sebeş au protestat împotriva poluării la Alba Iulia.

Înarmaţi cu pancarte cu mesaje precum „Autorităţilor daţi răspuns protest angajati kronospan21la tot ce a rămas ascuns!”, „Noi vrem să muncim în ţară, nu vrem să cerşim afară!”,”Autorităţilor ieşiţi, adevărul de-l rostiţi!”, „Lumea-i rea, dilema-i mare, tu pe cine să crezi oare?”, „Vocea Sebeşului este şi aici!”, angajaţii Kronospan s-au strâns în parcul din faţa Primăriei Sebeş începând cu ora 14.00 şi au protestat mai bine de o oră. Deşi era planificat să pornească în marş până la sediul Kronospan, potrivit organizatorilor s-a renunţat din cauza vremii nefavorabile, astfel că protestul s-a desfăşurat doar în faţa primăriei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Reamintim că, luna trecută, în 12 februarie, pentru prima dată au ieşit în stradă reprezentanţii companiei Kronospan.

CITIŢI şi FOTO-VIDEO: Protest la Sebeş al reprezentanţilor angajaţilor Kronoşpan. Se solicită stoparea manifestaţiilor care atenează la bunele moravuri

„Avem impresia că primarul fuge de noi, tocmai pentru că nu ştie ce să facă. Dacă era un primar cu bune intenţii, ar fi fost aici”, spunea unul dintre protestatari.

În scrisoarea adresată primarului Alexandru Dăncilă,  angajaţii i-au cerut acestuia să „intervină imediat, conform responsabilităţilor impuse de lege, pentru a dezamorsa conflictul apărut în comunitatea locală”.

Totodată, în scrisoare, angajaţii îl acuză pe primar şi spun că „din cauza neimplicării lui comunitatea s-a împărţit în două”.

Reprezentanţii Kronospan au anunţat la primărie că intenţionează să continue protestele în toată luna martie, în fiecare duminică (1, 8, 15, 22, 29 martie), între orele 14.00 – 16.00, cu plecare din Parcul Primăriei spre B-dul Lucian Blaga – str. Augustin Bena-  str. Mihail Kogălniceanu.

De asemenea, aceştia anunţau că la aceste marşuri “vor chema peste 10.000 de colaboratori din toată ţara”, care “vor participa cu aproximativ 5000 de utilaje de exploatare a lemnului si camioane de transport”.

CITIŢI   şi Angajații Kronospan Sebeș anunță proteste de amploare: Vom cere sa fie scoşi din ţară toţi mincinoşii, manipulatorii de informaţii false şi politicienii corupţi

Mai jos, vă prezentăm scrisoarea integrală depusă de angajaţii Kronospan la sediul Primăriei Sebeş, duminică, 1 martie:
„01.03.2014
Către Primăria Sebeş,

Noi, angajaţi ai Kronoşpan Sebeş, vă cerem Domnule Primar  să interviniti imediat, conform responsabilităţilor impuse de lege, pentru a dezamorsa conflictul apărut în comunitatea locală. Conflictul a fost declanşat pe baza informaţiilor false referitoare la activitatea, pe care firma la care lucrăm, o desfăşoară în Sebeş. Vă cerem să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu desemnate şi să daţi răspunsuri la întrebările  ridicate de câteva persoane din comunitatea în care trăim. Dacă nu deţineţi informaţiile necesare pentru a răspunde la toate întrebările, vă cerem să convocaţi autorităţile competente care deţin aceste informaţii şi să le cereţi să răspundă imediat întrebărilor cetăţenilor.

Datorită neimplicării dvs., comunitatea s-a împărţit în două tabere. Dvs. dispuneţi de toate instrumentele necesare, pentru a face lumină în ceea ce privesc acuzaţiile neadevărate lansate în ultima vreme.
Noi vrem să punem capăt presiunilor venite din partea unor locatari ai Municipiului Sebeş, mai nou avem şi alţi cetăţeni angrenaţi în acest scandal, şi cerem să fie arătat adevărul.

Noi, ca cetăţeni ai oraşului Sebeş, ne plătim taxele la bugetul local, taxe din care primiti salariul, în consecinţă D-le Primar trebuie să ne reprezentaţi şi pe noi.

Vă cerem să interveniţi imediat pentru a lămuri acuzele care se aduc firmei în care lucrăm şi pe care noi le considerăm minciuni sfruntate.
Angajatii Kronospan Sebes”.

[nggallery id=94]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

17-19 mai 2024: Festivalul Internațional „Lucian Blaga” la Lancrăm și Sebeș. Expoziții, spectacole, lansări de carte. PROGRAMUL

Ziarul Unirea

Publicat

în

17-19 mai 2024: Festivalul Internațional „Lucian Blaga” la Lancrăm și Sebeș. Expoziții, spectacole, lansări de carte. PROGRAMUL La începutul primăverii, de 44 de ani, Sebeșul și Lancrămul își invită oaspeții prețuiți pentru a clădi împreună o nouă ediție a Festivalului „Lucian Blaga”, aici fiind obârșia evenimentului care se ivea în lumină în anul 1981, aducând […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea