Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Peste 200 de persoane au cerut, la Alba Iulia, demisia lui Tăriceanu, Dragnea și Grindeanu. Protestatar: Este a doua șansă. Prima am ratat-o în `90

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 200 de persoane au scandat, duminică seara, la Alba Iulia, ”rezistăm” și ”fără penali” și au cerut demisia lui Dragnea, Tăriceanu și Grindeanu, unul dintre protestatari declarând că ceea ce se întâmplă în țară este a două șansă a românilor la o schimbare, prima fiind ratată în 1990, imediat după Revoluție.

Oamenii s-au întâlnit în fața Prefecturii Alba, unde au ținut mai multe discursuri, iar apoi au plecat în marș pe străzile din oraș, peste 200 de persoane scandând ”hoții” și ”ieșiți din casă, dacă vă pasă”.

Un domn a venit cu un câine labrador, iar de hamul său a legat un afiș pe care scrie ”Liviu Dragnea nu uita, vreau să rod și cartea ta”. El a declarat, pentru ziarulunirea.ro, că face aluzie la faptul că la închisoare deținuții scriu cărți.

O doamnă între două vârste a declarat că acum este rândul tinerilor să iasă în stradă. ”Eu am ieșit la Revoluție, ies și acum, dar vreau să văd mai mulți tineri pentru că acum e rândul vostru”, a declarat ea.

Pe de altă parte, un tânăr a spus că aceasta este a doua noastră șansă, prima fiind după Revoluție, însă am ratat-o, pentru că nu am scăpat de penali și comuniști care sunt la conducere. Totodată, mulți părinți au venit la protest cu copiii.

Oamenii s-au manifestat zgomotos, având vuvuzele și fluiere, iar de pe pancartele lor se poate citi: ”M-ați făcut să urăsc trandafirii”, ”UE, scapă-ne de PCR – pile, cunoștințe, relații”, ”Partidul Salvați Deținuții”, ”Vrem politicieni cinstiți”, ”Noi în frig, hoții la răcoare”, ”În democrație, hoții stau la pușcărie”. Totodată, o femeie blondă a venit cu o pancartă pe care scrie: ”Până și blondele au observat cât de penali sunteți”.

Oamenii au scandat ”Noaptea ca hoții”, ”Jos, jos, Guvern mincinos”, ”PSD, ciuma roșie” și alte lozinci.

Oamenii cer demisia Guvernului Grindeanu, pentru că s-au simțit mințiți și furați, a lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaților și a lui Călin Popescu de la Senat pentru că au probleme cu legea.

Următorul protest ar urma să aibă loc duminica viitoare.

[nggallery id=3410]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea