Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO: Pensiunea ”Dealul cu melci”, o oază de liniște și relaxare, ”străjuită” de două minuni ale naturii, în inima Munților Apuseni, la Vidra de Sus

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensiunea Dealul cu Melci Vidra de Sus01Pensiunea ”Dealul cu melci”, o oază de liniște și relaxare, ”străjuită” de două minuni ale naturii, la Vidra de Sus

Departe de agitația cotidiană și zumzetul orașului, în Munții Apuseni, minunata țară a moților, se află o pensiune, gata să-și primească turiștii iubitori de munte, care vor să petreacă câteva zile prețioase de odihnă în mijlocul naturii, înconjurați de peisaje pitorești, cu multă verdeață, liniște și aer curat.

Intitulată sugestiv ”Dealul cu melci”, pensiunea se află mai exact în comuna Vidra de Sus, pe poteca dintre cascada Pișoaia și rezervația paleontologică ”Dealul cu melci”, și a fost construită din fonduri europene de o tânără născută pe aceste meleaguri.

YouTube video

Locul unde a pronunțat primele cuvinte și unde a fost alintată pentru prima dată de vorbele dulci ale mamei, razele blânde ale soarelui și infinita liniște a muntelui, a reprezentat întotdeauna un refugiu de Pensiunea Dealul cu Melci Vidra de Sus34relaxare pentru Claudia Pogan. Astfel că, după 15 ani de locuit la oraș, a decis să se reîntoarcă în localitatea natală, cu gândul de a contribui la dezvoltarea turismului și de a împărtăși tuturor liniștea pe care o oferă zona, ruptă parcă dintr-un colț de rai.

A cumpărat un teren și a realizat un proiect de accesare a fondurilor europene, pe Măsura 313, iar în aproximativ un an și jumătate, cu mult curaj, răbdare şi încredere în forţele proprii, a reușit să ridice o pensiune așa cum demult a visat să aibă. O pensiune cu arhitectură modernă, de trei margarete, din interiorul căreia nu lipsește elementul specific construirii caselor la munte, lemnul.

Pensiunea Dealul cu Melci Vidra de Sus12Structurată pe două etaje, pensiunea dispune de două camere simple și patru apartamente, cu scară interioară, compuse din living, balcon, baie și dormitor, toate amenajate cu bun gust și atenție la detalii.

Dragostea pentru aceste locuri a ținut-o pe Claudia aproape și de oamenii din zonă, astfel că pentru realizarea construcției a apelat doar la măiestria meșterilor locali.

Conceptul turistic a fost realizat pentru a găzdui în mod special familii cu copii, oferind tot confortul necesar pentru odihnă, relaxare și petrecere a timpului liber într-un mod cât mai plăcut.

Pensiunea se află amplasată între două minuni ale naturii, iar zona este împânzită de peisaje superbe, care te umplu de frumos și voie bună.cascada pisoaia03

Înainte să ajungeți pe poteca ce duce spre pensiune, pe drumul principal al comunei Vidra, sat Nemesi, întâlniți Dealul cu melci, o rezervație paleontologiccă care atrage prin aspectul său ciudat. Este vorba despre o puzderie de formaţiuni sub formă de melci, încrustate în piatră în urmă cu mai bine de 65 de milioane de ani. De la Dealul cu Melci mai mergeți aproximativ 200 de metri și ajungeți la pensiune.

Citiți și Frumusețile județului Alba: Dealul cu melci – unul dintre cele mai spectaculoase puncte fosilifere din Transilvania

cascada pisoaia35Cealaltă minune a naturii aflată în apropierea pensiunii este Cascada Pișoaia, cunoscută și sub numele de Casacada Miresii. Sursurul apei se aude încă din curtea pensiunii, căci ea se află la doar 300 de metri distanță.

Vedeți și FOTO-VIDEO: Cascada Pișoaia sau Cascada Miresii, din Munții Apuseni, o minunăție a naturii. Locul unde apa cade de la peste 18 metri înălțime

Pensiunea ”Dealul cu melci” oferă așadar o oază de liniște și relaxare, fiind locul ideal pentru a petrece weekend-uri și sejururi alături de familie și cei dragi. O recomandăm cu încredere, iar pentru cei care doresc să facă rezervări punem la dispoziție și numărul de telefon al administratorului: 0751 147 222 – Claudia Pogan.

[nggallery id=2281]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea