Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: Pe Autostrada Sebeș-Turda, Lotul 1, se va putea circula cel mai devreme la sfârșitul lui 2019

Publicat

în

Pe Autostrada Sebeș-Turda, Lotul 1, de la Sebeș la Pârâul Iovului, se va putea circula cel mai devreme la sfârșitul lui 2019.

Pe primul lot al Autostrăzii Sebeș – Turda, care se întinde pe circa 17 kilometri, având ca plecare intrarea pe Autostrada Orăștie – Sibiu la Sebeș și până la Pârâul Iovului, s-ar putea circula de la un cap la altul cel mai devreme în a doua jumătate a anului 2019. Cel puțin acesta este termenul avansat de reprezentanții constructorului Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcții SRL.

Cu un an mai mult decât cel avansat în luna mai de Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură din România (CNAIR), adică iunie 2018. Chiar și acest termen este unul destul de optimist având în vedere că pe secțiunile C (nodul rutier de la Sebeș) și B (co­nexiunea cu lotul 2, în zona Pârâul Iovului) ale lotului 1, cele mai complicate din punct de vedere tehnic, nu există încă nici măcar autorizații de construire.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Estimăm că într-o lună va putea fi obținută autorizația de construire pentru secțiunea B, însă pentru secțiunea C este mai greu. Aș considera un pas important înainte dacă am obține în viitorul foarte apropiat, adică undeva săptămâna viitoare, avizul favorabil din partea Comisiei Tehnice Economice a CNAIR pentru proiectul tehnic de pe secțiunea C, inclusiv nodul rutier Sebeș. De-abia din momentul acela se poate deschide calea pentru documentația privind autorizația de construcție. Într-un scenariu optimist ar putea dura 3 luni până la obținerea autorizației”, a explicat pentru ziarul Unirea inginerul Marius Stanciu, coordonator al contractului pe lotul 1 din partea CNAIR.

Lucrurile stau ceva mai bine pe secțiunea A a lotului 1, singura care dispune de autorizație de construire. Termenul de 2019, 22 de luni pentru secțiunea B (conexiunea cu lotul 2, în zona Pârâul Iovului), respectiv 26 de luni pentru secțiunea C (nodul rutier de la Sebeș) a venit din partea coordonatorului de proiect al Pizzarotti, ing. Claudio Fiumara: ”În principiu, pe secțiunea A termenul de finalizare ar putea fi vara anului 2018, pe secțiunea B 22 de luni de la obținerea autorizației de construire și 24-26 de luni de la obținerea autorizației de construire pentru secțiunea C”.

Trebuie însă spus că termenele nu sunt bătute în cuie și reprezintă o previziune optimistă. În prezent, pe secțiunea A a lotului 1, în lungime de 14 kilometri, care include și nodul rutier Alba Iulia Sud, se lucrează cu 170 de utilaje și în jur de 366 de oameni.

”Tot frontul de lucru este deschis și se lucrează la terasamente, adică corpul autostrăzii propriu-zis, consolidări, sunt atacate toate cele patru poduri (viaducte) mai mari – peste râul Sebeș, peste Valea Neagră, peste Mureș și peste Ampoi. La pasajul peste râul Mureș, care estimăm că va fi gata până la sfârșitul acestui an, este o activitate mai complexă în sensul că a trebuit să intrăm puțin în albia minoră a râului, să obținem inclusiv autorizație de la Apele Române. Acolo se lucrează la elevații și suntem convinși că vom putea respecta graficul și previziunile de montare a grinzilor la începutul toamnei. De asemenea, se lucrează în paralel și la alte structuri mai mici: pasaje peste drumurile judeţene şi comunale şi podețe”, a explicat ing. Eusebio Caretta, director coordonator adjunct al proiectului din partea antreprenorului.

”În principiu, pe viitor, dacă lucrările vor fi foarte avansate pe lotul 2, putem lua în calcul să ne concentrăm pe Nodul rutier Nord, la Pârâul Iovului, pentru a facilita intrarea pe autostradă din acel punct”, a mai spus Caretta.

*Nodul rutier de la Sebeș și nodul rutier Nord Pârâul Iovului – punctele fierbinți ale lotului 1

Găsirea unor soluții tehnice care să convină atât beneficiarului cât și antreprenorului privind două puncte fierbinți ale lotului 1, și anume nodul rutier de la Sebeș și nodul rutier de la Pârâul Iovului, au reprezentat factori importanți în întârzierea lucrărilor.

”Deși a existat o neconcordanță între soluția tehnică propusă de beneficiar și cea dorită de constructor, în cele din urmă s-a ajuns la o înțelegere în sensul că proiectul inițial propus de Ministerul Transporturilor privind nodul rutier de la Sebeș va fi respectat în proporție de peste 90%”, a declarat ing. Marius Stanciu, coordonator proiect lotul 1 din partea CNAIR.

Potrivit soluției tehnice propuse de constructorul italian, nodul rutier ar fi fost unul mai mic, mai simplu, mai comasat, și ar fi presupus, evident, o economie consistentă.

”În cele din urmă nodul de la Sebeș va fi așa cum l-a gândit beneficiarul inițial și tot traficul se va desfășura pe două benzi. Inițial, antreprenorul a venit cu varianta ca traficul pe bretelele de intrare și ieșire să se desfășoare pe o singură bandă, invocând un studiu de trafic. Beneficiarul, având în vedere perspectiva, a insistat să se respecte proiectul inițial”, a explicat Marius Stanciu.

Nodul rutier de la Sebeș, care se va suprapune practic peste nodul rutier care face legătura cu Auto­strada Orăștie – Sebeș, reprezintă o lucrare deosebit de complexă. Însumate, bretelele de acces din acest nod rutier vor avea o lungime de aproximativ 15 kilometri, aproape cât întreg lotul 1. Cel mai devreme, autorizația de construire pentru acest punct ar putea veni peste circa 3 luni.

Un alt punct fierbinte îl reprezintă nodul rutier Nord de la Pârâul Iovului, unde se face legătura cu lotul 2. Și aici găsirea unei soluții tehnice viabile a dat ceva bătăi de cap, având în vedere terenul instabil din acea zonă.

”A fost nevoie de sisteme de consolidare mai deosebite și de o minimă schimbare de traseu în sensul că breteaua pe care se descarcă traficul va fi puțin coborâtă”, a spus Marius Stanciu.

De asemenea, la Nodul Rutier Sud, de unde se face descărcarea traficului pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, traseul a fost puțin deviat din cauza unei clădiri aparţinând unui agent economic construită cu fonduri europene. De asemenea, pe traseul întregii autostrăzi și nu numai pe lotul 1 mai sunt necesare exproprieri suplimentare și în acest sens se așteaptă aprobarea unei hotărâri de guvern care să reglementeze această situație. În concluzie, gradul de proiectare și execuție a lotului 1 este de doar 25%.

Lotul are 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului, la ieşire din Alba Iulia. Proiectul prevede două noduri rutiere: Alba Iulia Sud la km 8 şi Alba Iulia Nord la km 16, plus legătura cu autostrada A1, cea mai complexă lucrare. De lucrări se ocupă Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL. Valoarea contractului este de 541.739.137,21 lei (fără TVA), semnat în 14 noiembrie 2014.

Lucrările au început în 2 decembrie 2014 şi aveau termen inţial de finalizare 2 octombrie 2016, prelungit ulterior până în iunie 2018. Toate lucrările efectuate pe Autostrada Sebeș – Turda sunt monitorizate de Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, astfel încât să fie respectate termenele asumate pentru punerea acestora în circulaţie.

[nggallery id=4169]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

RECENSĂMÂNT 2022 în Alba: 316.739 persoane, estimate în județul nostru. AMENZILE date dacă refuzăm să dăm informațiile cerute

Publicat

în

RECENSĂMÂNT 2022 în Alba: 316.739 persoane, estimate în județul nostru. AMENZILE date dacă refuzăm să dăm informațiile cerute

În cadrul ultimei ședințe a Colegiului Prefectural al județului Alba, prefectul Nicolae Albu a pus în dezbatere evoluția procesului de recenzare a populației și locuințelor, la nivelul județului nostru.

Domnul Ciprian Alin David, directorul Direcției Regionale de Statistică Alba a precizat faptul că din populația județului Alba, estimată la data de 01.12.2021, la 316.739 persoane, în data de 28.06.2022 sunt înregistrate 146.791 persoane autorecenzate și 60.867 persoane recenzate de către recenzori. Perioada de recenzare se încheie în 17 iulie 2022, mai fiind de recenzat încă 109.081 persoane.

Obiectivul Recensământului este acela de a identifica numărul populației care trăiește pe teritoriul României, informații referitoare la condițiile de locuit, de la nivel național până la nivel de sat și comunități locale. Aceste informații sunt folosite la construirea de politici publice reprezentative, la alocarea fondurilor locale pe baza numărului de locuitori, a caracteristicilor și distribuției lor la nivel național și local.

Elit - Gustul Desăvârșit

La nivel european, numărul de locuitori ai României este principalul criteriu de alocare a fondurilor europene; este interesul fiecăruia dintre noi de a ne recenza pentru a putea beneficia de fondurile europene alocate.

Completarea chestionarului de recenzare este obligatorie pentru obținerea unor rezultate precise și relevante pentru fiecare dintre noi, dar și pentru noi ca stat.

Cea de a treia etapă a procesului de recensământ, etapa în care recenzorii se duc pe teren și colectează, prin interviuri față-în-față cu ajutorul tabletei datele pentru completarea chestionarelor, este în plină desfășurare. Dacă nu te-ai auto-recenzat, vei fi vizitat de către recenzorul ce se ocupă de zona ta până pe 17 iulie.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare, participarea la recensământ și furnizarea de informaţii corecte și complete sunt obligatorii.

De asemenea, potrivit aceluiași act normativ, refuzul de a furniza informaţiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum și furnizarea de informaţii incorecte constituie contravenţii și se sancţionează cu amenzi cuprinse 1.000-5.000 lei.

Prefectul Nicolae Albu, face un apel către cetățenii județului Alba de a participa la procesul de recenzare, având în vedere și timpul foarte scurt care a rămas până la finalizarea acestui proces.

”Participarea la recensământ este o îndatorire cetățenească pe care o îndeplinim fiecare pentru comunitatea în care trăim, deoarece cu toții ne dorim un viitor mai bun pentru noi și pentru generațiile următoare”.a precizat prefectul Nicolae Albu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

REZULTATE FINALE EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Edu.ro a publicat notele după contestații

Publicat

în

REZULTATE FINALE EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Edu.ro a publicat notele după contestații

Joi, 30 iunie, elevii de clasa a VIII-a află rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2022, după contestații. Cu nota finală, elevii și părinții pot calcula media de admitere la liceu, înainte de repartizarea computerizată din 14 iulie.

Anul acesta au dat terminat clasa a VIII-a, 155.561 de elevi, dintre care 148.494 au dat Evaluarea Națională la română, matematică și limba maternă. Anul trecut au fost înscriși peste 131.00 de elevi. Generația care a terminat acum gimnaziul este mai numeroasă pentru că este cea care a intrat la 6 ani la clasa pregătitoare, la școală, obligatoriu.

Click AICI pentru a vedea notele elevilor din Alba, după cod

Elit - Gustul Desăvârșit

Click AICI pentru a vedea notele elevilor la nivel național

Anul acesta a fost depus cel mai mare număr de contestații din ultimii 4 ani, 21.856 de contestații, cele mai multe fiind la limba română, peste 13.000.

La matematică, 8265 de elevi au depus contestație la Evaluarea Națională 2022, ceea ce reprezintă un procent de peste 5% dintre cei care au dat examenul.

La Limba maternă au fost centralizate 265 de contestații în acest an.

Primele rezultate ale Evaluării Naționale 2022 indicau că peste 82% dintre elevi au luat peste 5. La matematică, 10 % peste media de anul trecut în cazul celor care au luat peste nota cinci. Înainte de contestații erau 221 medii de 10. La Limba română 810 note de 10, și 2966 de medii de 10 la matematică.

Calculul mediei de Admitere la liceu 2022

  1. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.
  2. Calculul mediei de admitere se face astfel:

𝑀𝐴 = 0,2 × 𝐴𝐵𝑆 + 0,8 × 𝐸𝑁∗
unde:
MA = media de admitere;
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.

CITEȘTE ȘI: EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: TREI medii de ZECE curat, în județul Alba. Care sunt ȘCOLILE din care provin acești elevi

Candidații care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă și au susținut evaluarea națională la limba și literatura maternă respectivă pot opta pentru stabilirea mediei la evaluarea națională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă și literatură maternă. În acest sens, părinții sau reprezentanții legali ai acestor candidați completează o declarație, conform modelului prevăzut în anexa nr. 5 la ordin, semnată de părinte sau reprezentat legal și de candidat, care însoțește fișa de înscriere în vederea repartizării computerizate și se depune la secretariatul unității de învățământ de proveniență în perioada prevăzută de calendar. Acești candidați, care au optat pentru stabilirea mediei la evaluarea națională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă și literatură maternă, nu pot fi repartizați computerizat în învățământul liceal sau profesional în clase cu predare în limbile minorităților naționale.

II. Calculul mediei finale de admitere utilizate pentru admiterea în învățământul liceal vocațional, profilurile artistic, sportiv și teologic, pentru anul școlar 2020-2021

  1. Pentru profilul artistic, pentru profilul sportiv și pentru specializarea filologie de la liceul Waldorf, media finală de admitere se calculează astfel:

(3 APT + MA)/4 = MFA,
unde:

APT = nota finală la probele de aptitudini;
MA = media de admitere (calculată conform Punctului I);
MFA = media finală de admitere.

  1. Pentru profilul teologic, media finală de admitere se calculează astfel:

(APT + MA)/2 = MFA,
unde:

APT = nota finală la probele de aptitudini;
MA = media de admitere (calculată conform Punctului I);
MFA = media finală de admitere.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ: S-a emis primul COD ROȘU de CANICULĂ în România. Zonele afectate

Publicat

în

ALERTĂ: S-a emis primul COD ROȘU de CANICULĂ în România

ANM a emis primul cod roșu de caniculă în România. Astăzi și mâine vor fi înregistrate temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat.

Zonele afectate sunt județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud

Joi (30 iunie) și vineri (01 iulie), în zonele joase din județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud se vor înregistra temperaturi maxime extreme, ce vor atinge și depăși recordurile absolute ale perioadei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Acestea se vor situa în jurul valorilor de 38…39 de grade în județele Arad, Bihor și Satu Mare, iar în Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud vor fi 36…37 de grade. Pe parcursul nopților temperaturile se vor menține ridicate și doar în orele dimineților se vor înregistra valori în general de 20…24 de grade, anunță ANM.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare