FOTO, VIDEO. Orban a dat mandolina pentru fluierași: Președintele PNL premiat cu o plachetă de onoare la a 45-a ediție a festivalului de la Șugag

Orban a dat mandolina pentru fluierași: Președintele PNL a fost premiat cu o plachetă de onoare la a 45-a ediție a festivalului de la Șugag.

Ludovic Orban, președintele PNL, părintele Transalpinei, a fost premiat cu o plachetă de onoare la a 45-a ediție a fluierașilor de la Șugag.

Astăzi a avut loc cea de-a 45-a ediție a Fluierașilor de la Șugag, care din cauza drumului greu accesibil de la barajul Oașa și până la Luncile Prigoanei, a fost mutat în centrul comunei.

La manifestări au participat numeroși politicieni: Mircea Hava, Ion Dumitrel, Florin Roman, primari din zonă, dar surpriza a reprezentat-o prezența președintelui PNL, Ludovic Orban.

După discursul de deschidere a manifestărilor, primarul comunei Șugag i-a înmânat lui Ludovic Orban o plachetă de onoare, numindu-l părintele Transalpinei. Într-adevăr, lucrările la cea mai spectaculoasă șosea din România au fost demarate în mandatul în care Ludovic Orban a fost ministru al transporturilor.

Cea de-a 45-a ediție a serbării păstorești ”Zi-i bade cu fluiera” a coborât anul acesta din Luncile Prigoanei și s-a desfășurat în centrul comunei Șugag.

Sărbătoarea s-a mutat din iulie în august, în zile în care fii satului, emigranți prin Uniunea Europeană sau mai departe, sunt, majoritatea, pe acasă, pe la părinți, neamuri. Primarul comunei Șugag, Constantin Jinar, a explicat pentru Ziarul Unirea că festivitatea a fost coborâtă în sat după ce ani la rând, drumul de acces spre Luncile Prigoanei nu a putut fi asfaltat din cauza unui litigiu pe teme de proprietate avut cu RN Romsilva.

De la bugetul local al comunei, pentru manifestare a fost alocată suma de 25.000 de lei, restul provenind de la CJ Alba și sponsorizări.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...