FOTO / VIDEO: MOȚII din Lupșa au ajuns joi seara, la Mogoș și Întregalde. Ei refac, pe jos, traseul delegației de acum 100 de ani, spre Alba Iulia

Asemeni înaintașilor, moții din Lupșa au plecat, pe jos, joi dimineață, la ora 8.00, cu binecuvântarea preotului comunei, Vasii Ioan, spre Alba Iulia. Îmbrăcați în straiele populate specifice comunei Lupșa, ei poartă Tricolorul, refăcut după modelul celui care, acum 100 de ani, care a însoţit delegaţia comunei la Marea Adunare Naţională.

În urmă cu 100 de ani, românii de pretutindeni se îndreptau spre Cetatea Neamului Românesc, sub faldurile tricolorului, de a se uni cu “fraţii” de peste Carpaţi.

ELIT

Delegația este formată din 13 persoane, cu vârste cuprinse între 11 și 50 de ani și vor străbate aproximativ 80 de km, peste munți, pentru a fi la Alba Iulia, de Ziua Națională a României.

citește și: PROGRAMUL DE 1 DECEMBRIE 2018

Joi seara ei au ajuns la Mogoș și Întregalde, unde au fost întâmpinați de numeroși săteni în frunte cu primarii celor două localități, Mircea Liviu Macavei, primarul comunei Mogoș și Teodor Florea, primarul comunei Întregalde. Pe lângă emoție și bucurie, au fost așteptați cu sarmale, cocuți și vin fiert.

Drumul lor continuă prin Ighiu, Șard, Micești, urmând ca sâmbătă, 1 Decembrie să fie la Alba Iulia, alături de alte mii de români.

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...