Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Moment solemn ținut de polițiștii din Alba Iulia, pentru Condoruș Sevaste, polițistul omorât în timpul serviciului la Pitești

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO VIDEO| Moment solemn ținut de polițiștii din Alba Iulia, pentru Condoruș Sevaste, polițistul omorât în timpul serviciului la Pitești

Un moment de reculegere a fost ținut astăzi în fața Catedralei Încoronării de la Alba Iulia, de către polițiști. Autoritățile au dorit să comemoreze tragedia ce a avut loc la Pitești, unde un coleg de-al lor, Condoruș Sevaste, a decedat în urma unei altercații cu un tânăr de 20 de ani. Polițistul a fost în comă timp de 2 săptămâni, stingându-se din viață duminică dimineața.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Colegul nostru, Condoruș Sevaste, a decedat la datorie. Toți colegii din polițiile locale s-au adunat la ora 12, pentru a ține un moment de reculegere pentru el. Noi ne-am strâns pentru a-i aduce un ultim omagiu și pentru a a trage un semnal de alarmă asupra a ceea ce înseamnă defapt această structură.

Această structură are, din nefericire, oameni care mor la datorie. Ne-am săturat să fim asimilați cu funcționarii publici, când noi suntem cei care stăm 24 de ore din 24 în stradă. Sunt mulți care încă se întreabă ce face Poliția Locală. Asta facce, protejează și chiar moare la datorie.

Este un eveniment tragic și nu știu câte semnale de alarmă mai sunt necesare până când lumea va înțelege că această structură este una de menținere a ordinii publice, la fel cum sunt și altele din țară. Avem nevoie de un statut care să spună clar pericolele la care suntem expuși zi de zi.”, a declarat Marius Ardelean, angajat al Poliției Locale Alba Iulia.

YouTube video

Incidentul în care Condoruș Sevaste a fost omorât a avut loc în seara zilei de 4 noiembrie 2023, în centrul orașului. Polițistul, Condoruș Sevaste, în vârstă de 55 de ani, a fost lovit în zona feței de tânăr, prin surprindere. În urma loviturii, polițistul a căzut și s-a izbit cu capul de asfalt, rămânând inconștient.

Polițistul a fost transportat la spital, unde a fost operat. După două săptămâni de comă, acesta a decedat.

Agresorul, un tânăr în vârstă de 20 de ani din comuna Moșoaia, a fost arestat preventiv pentru ultraj. Acesta a recunoscut că l-a lovit pe polițist, susținând că era beat și că regretă ce a făcut.

Moartea polițistului a provocat o reacție de indignare în rândul societății românești. Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a transmis condoleanțe familiei și colegilor polițistului, exprimându-și regretul pentru pierderea unui om care a fost în slujba comunității.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea