Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO VIDEO/ MOBILIZARE mare la BOR pentru sfințirea Catedralei Neamului: Credincioși aduși cu autocarele și agapă la Marriott pentru personalități și sponsori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Biserica Ortodoxă Română se pregătește pentru sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului, programată duminică, 25 noiembrie. Se anunță un eveniment grandios de la care conducerea BOR pare să-și dorească două lucruri: participarea unui număr cât mai mare de oameni care să-i reconfirme forța pusă la îndoială de eșecul referendumului pentru familie și mulțumirea sponsorilor și politicienilor care au pompat sume uriașe de bani pentru construirea catedralei.

Potrivit recorder.ro, Pentru îndeplinirea primului obiectiv, Biserica a mobilizat toate parohiile din țară, preoții fiind însărcinați să întocmească tabele cu enoriașii care vor să meargă la București. Și, pentru ca oamenii să fie cât mai ușor de convins, li se oferă și transport gratuit.

Arhiepiscopia Tomisului a trimis, săptămâna trecută, o circulară în care le punea în vedere preoților să înceapă întocmirea tabelelor și li se transmitea că vor fi obligați să suporte costul de închiriere al autocarelor.

„Ni s-a cerut să facem apel la predici pentru a convinge cât mai mulți oameni. Ne-au pus în vedere să achităm transportul și, din câte am înțeles, vor să strângă cel puțin 50 de autocare numai din județul Constanța”, ne-a povestit un preot din zonă.

Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, admite că Biserica se implică direct în transportul enoriașilor, dar spune că oamenii nu sunt urcați cu forța în autocare: „Nu confundați această situație cu ce se întâmplă în campanii electorale sau la mintinguri politice. Noi nu facem decât să-i sprijinim pe credincioșii care doresc să participe, am desemnat niște operatori care au autocare și i-am pus în legătură cu parohiile. Nu am cunoștință despre o directivă care îi obligă pe preoți să achite costurile de transport, dar și dacă plătește parohia, să știți că sunt tot banii credincioșilor. Parohia de unde plătește, nu tot de la credincioși? Ce-mi e că dau credincioșii banii în mână la șofer sau dacă, din donațiile lor, parohia plătește autocarul?”.

Situații similare s-au petrecut și în alte arhiepiscopii din țară, preoții fiind îndemnați prin SMS-uri sau prin circulare de la centru să mobilizeze cât mai mulți enoriași pentru sfințirea catedralei.

Slujba de sfințire va începe duminică la prima oră, așa că enoriașii din țară vor fi nevoiți să plece în creierii nopții spre Capitală pentru a ajunge la timp.

Agapă la cinci stele

Dacă oamenii de rând au fost lăsați în grija parohiilor din țară, persoanele importante au primit invitații speciale din partea Patriarhiei, semnate de însuși Preafericitul Daniel: „Dată fiind implicarea dumneavoastră în construirea Catedralei Naționale, vă invităm să participați la acest moment istoric al Ortodoxiei românești”.

Astfel de invitații au mers în special către persoanele și firmele care au oferit sponsorizări generoase pentru ridicarea catedralei, pe lângă slujba de sfințire aceștia fiind invitați și la o agapă festivă care va avea loc la hotelul Marriott, unul dintre cele mai luxoase din România.

În jurul evenimentului rămâne, însă, un mare semn de întrebare: unde vor sta zecile de mii de oameni veniți să participe la sfințire având în vedere că marea catedrală se află încă în stadiul de șantier?

Cu trei zile înainte de inaugurare și după opt ani de la începerea lucrărilor, Catedrala Mântuirii Neamului arată așa: un șantier imens și o catedrală ale cărui turle sunt învelite cu prelate poleite.

Sursa: recorder.ro

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile Mare e grădina… alegerilor. Dacă nu luăm în seamă acei lăudătorilor plătiți, ar trebui să lăsăm pentru o dată ulterioară enumerarea efectelor negative sau pozitive ale unei alianțe, mai ales în perioada pre-electorală. Oricum, efectele unor astfel de alianțe pot fi și puțin benefice, de natură să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea