Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Mobilizare exemplară pe Autostrada A3 Transilvania, lotul Chețani-Câmpia Turzii: Tronsonul ar putea fi deschis în decembrie 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mobilizare exemplară pe Autostrada A3 Transilvania, lotul Chețani-Câmpia Turzii, unde constructorii Strabag și Geiger continuă să surprindă cu progresul înregistrat și unde există posibilitatea de a finaliza tronsonul cu câteva luni înainte de termen.

Lucrările pe Autostrada A3 Transilvania, lotul Chețani-Câmpia Turzii continuă în ritm exemplar. Tronsonul ar putea fi deschis cu circa 8 luni înainte de termenul contractual, susțin reprezentanții Asociației Pro Infrastructură, care apreciază că asocierea Strabag-Geiger are capacitatea „tehnică, financiară și de management ca să producă surpriza”.

Citește și: VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, lucrări privind siguranța circulației rutiere și în celelalte zone rămase nefinalizate

Reprezentanții asociației au realizat o filmare cu cei aproape 15,7 kilometri dintre Câmpia Turzii și Chețani și sunt de părere că lotul ar putea fi inaugurat și cu 8 luni înainte de termen.

YouTube video

„Reușesc cei de la Strabag și Geiger surpriza pe Autostrada Transilvania? Sâmbătă, 18.03.2022, am filmat toți cei aproape 15,7 kilometri dintre Câmpia Turzii și Chețani. Este vorba despre veriga lipsă din Autostrada A3 dintre Nădășelu și Târgu Mureș. Contractul a fost semnat în 26.10.2022, iar ordinul de începere a fost emis în 21.11.2022, termenul de finalizare fiind august 2024.

Citește și: VIDEO| La alunecarea de teren de la Alba Iulia Nord, de pe autostrada A10 Sebeș-Turda, s-a turnat stabilizatorul de beton masiv

Rezilierea cu antreprenorul precedent, Straco, s-a făcut la un progres fizic de aproape 38%. Chiar cu unele lucrări refăcute, restul rămas de executat pentru o inaugurare (stadiu ~95%) în decembrie 2023 ar fi de aproximativ 60%, deci o medie lunară de 6,5-7%. Foarte dificil, dar nu imposibil.

Ar fi o premieră ca un tronson de autostradă să fie deschis cu 8 luni înainte de termenul contractual dar cei doi constructori, Strabag și Geiger, au puterea tehnică, financiară și de management ca să producă surpriza.

Este nevoie și de vreme bună, mai ales pe final de an, dar în primul rând de o mobilizare exemplară a antreprenorilor și a subcontractorilor acestora. Sperăm să reușească”, au scris pe Facebook reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Foto, video: Facebook Asociația Pro Infrastructură


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea