Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| ,,Miracolul” de la Fărău! Școală cu băi în fiecare clasă, încălzire prin pardoseală și parc de joacă, construită pentru ,,micuți”. Mulți părinți REFUZĂ să își mai trimită copiii pentru a învăța în oraș

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Județul Alba ,,înflorește” prin educație, iar această transformare în bine pleacă din însuși ,,leagănul” culturii românești: mediul rural. La Fărău, o mică localitate aflată aproape de granița județului nostru cu cele ale Clujului și Târgu Mureș, copiii învață într-un mediu mai bine pus la punct și mai performant decât în multe școli chiar și din mediul urban.

Într-o comună care numără puțin peste 1500 de ,,suflete”, aproape 50 de copii merg la cursuri într-o clădire nouă, construită din bani europeni, după cele mai înalte standarde. Săli de clasă spațioase, parc de joacă în aer liber modern, mobilier nou în totalitate.

Școala din Fărău a fost modernizată la standarde atât de înalte, încât mulți dintre părinți au renunțat să-și mai mute copiii la alte unități de învățământ din oraș. Fiecare clasă are propriul grup sanitar și există internet în toată clădirea. Investiția s-a ridicat la aproape 300 de mii de euro, fonduri date de către Uniunea Europeană.

De asemenea, toți copiii învață în bănci separate, au propriile lor dulăpioare, iar tot ceea ce ce le-ar putea fi de ajutor este nou, din ,,țiplă”.

În camera care este destinată grădiniței micii comune dintre văi, micuții au fiecare câte un dulăpior pentru haine, o cutie pentru obiecte personale și jucării, iar încălzirea este prin pardoseală.

Conform spuselor oficialilor, în ultimii ani, tinerii au renunțat să mai plece din localitate, iar o parte din cei care plecaseră în străinătate, s-au întors acasă. Școala din Fărău este astfel un reper al zicalei ,,așa da” și este un exemplu de urmat atât pentru școlile din vecinătate, cât și pentru școlile din mediul urban.

YouTube video

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea