FOTO, VIDEO| Mii de oameni prezenți la Alba Iulia pentru a participa la consacrarea noului arhiepiscop Mons. dr. Kovács Gergely

Paul Voicu - Primar 2020
Mii de oameni prezenți la Alba Iulia pentru a participa la consacrarea noului arhiepiscop Mons. dr. Kovács Gergely

Mii de oameni sunt prezenti la Alba Iulia sâmbătă, 22 februarie, pentru a participa la Consacrarea noului arhiepiscop Mons. dr. Kovács Gergely, la Catedrala „Sf. Mihail”, așteptându-se prezența unui număr mare de oficialități civile și ecleziastice, în semn de considerație și respect, atât pentru arhiepiscop cât și pentru arhidieceza noastră milenară.

Printre oficialitățile ecleziastice prezente la Alba-Iulia vor fi 2 cardinali, 7 arhiepiscopi, 21 de episcopi, 8 episcopi auxiliari, 4 episcopi emeriți; în total 42 de episcopi vor participa la consacrare. Din România vor participa 15 episcopi romano-catolici și greco-catolici .

ELIT

În afară de aceasta, printre oficialitățile bisericești 3 vor sosi de la Roma, din partea Sfântului Scaun: Gianfranco Ravasi, președintele Consiliului pontifical pentru Cultură, Miguel Maury Buendía nunțiu apostolic, Francisco-Javier Lozano, fost nunțiu apostolic la București. Printre musafirii noștri vor fi 19 episcopi din Ungaria, împreună cu Erdő Péter, cardinal și primat al Ungariei, și Veres András, președintele Conferinței Episcopale Maghiare.

Mihail David - 2020

Din Serbia va fi prezent Pénzes János de la Subotica, din Ucraina Majnek Antal de la Munkačevo, din capitala Republicii Moldova, Chișinău, episcopul diecezan Anton Coșa. Din dieceza austriacă de Sankt Pölten va veni episcopul auxiliar, Anton Leichtfried, din dieceza de Linz vicarul episcopal, Maximilian Mittendorfer, de la Eisenstadt vicarul Pál László, din dieceza de Trier, Germania, episcopul auxiliar Franz-Josef Gebert, și nu în ultimul rând episcopul militar din Slovacia, František Rabek. În spiritul relațiilor ecumenice, discursul de felicitare al patriarhului Bisericii Ortodoxe Române va fi rostit de arhiepiscopul Irineu din Alba Iulia.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Pentru buna desfășurare a manifestărilor prilejuite de evenimentele dedicate evenimentului religios „Consacratio Episcopi msgr. dr. Gergely Kovacs”, din data de 22.02.2020, în Cetatea Alba Carolina – Catedrala „Sf. Mihail” și esplanada catedralei, respectiv a Palatului Arhiepiscopal, se restricționează traficul rutier în între orele 07.00 – 16.00, pe str. Nicolae Iorga (str. Unirii) de la bariera de acces în Cetatea Alba Carolina, str. Crișan și str. Mihai Viteazul.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...