FOTO-VIDEO: MARȘUL Cărților și al Cititorilor, la Alba Iulia. Sute de elevi au celebrat Cartea, de ziua ei

Paul Voicu - Primar 2020

Ziua Internațională a Cărții a fost sărbătorită joi, 23 aprilie, la Alba Iulia, printr-un Marș al Cărților și al Cititorilor. Peste 200 de elevi, de la mai multe școli din oraș, costumați special, care mai de care, în personaje preferate, și cu pancarte pe care aveau inscripționate mesaje cu și despre carte, s-au adunat în curtea Inspectoratului Școlar Județean, unde au celebrat cartea așa cum au știut ei mai bine. De la scenete, poezii, momente muzicale de toate au fost prezentate, după care, cu toții au pornit în marș spre bibliotecile din oraș. Au  început cu biblioteca de la Universitatea ”1 Decembrie 1918 Alba Iulia”, apoi Biblioteca Batthyaneum și altele.

”Cartea – prietena mea”, ”Viața e o carte, iar noi o filă din ea”, ”Dacă te scufunzi într-o carte, nu te îneci!”, ”Cărțile sunt prieteni reci, dar siguri!”,  ”Ne plac poveștile”, ”Ne place să citim”, acestea sunt doar câteva dintre mesajele pe care elevii au dorit să le transmită de Ziua Internațională a Cărții.

ELIT

FOTO-VIDEO: MARȘUL Cărților și al Cititorilor, la Alba Iulia. Sute de elevi au celebrat Cartea, de ziua eiDacă în prima parte a evenimentului, în curtea Inspectoratului s-au spus poezii, fiecare promovând cartea în felul lui, în cea de-a doua parte, elevi de la Liceul de Arte ”Regina Maria” au venit cu un cadou special pentru cei prezenți, un moment muzical, cu chitară, voci și percuție. Este vorba despre o melodie compusă de ei special pentru această zi a cărții,  prin care i-au îndemnat pe cei prezenți să citească pentru a-și lărgi orizontul.

„Să citești te sfătuiesc, inima să ți-o-ncălzești, cu poeme și povești, orizontul să-ți lărgești. Noi am venit de la Arte, ca să promovăm o carte, citește și nu uita, cartea este șansa ta!”, sunt doar câteva dintre versurile melodiei.

Mihail David - 2020

Printre cei prezenți la eveniment s-a aflat și noul inspector școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș. ”Prin acțiunea de azi, acești copii minunați scot în evidență importanța cărții și cititorul. Este ca o viață, o carieră pe care trebuie să o urmeze fiecare dintre ei”, a spus aceasta.

Marșul Cărților și al Cititorilor la Alba Iulia se află la cea de-a doua ediție.

[Gallery not found]

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...