Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: MARȘUL Cărților și al Cititorilor, la Alba Iulia. Sute de elevi au celebrat Cartea, de ziua ei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua Internațională a Cărții a fost sărbătorită joi, 23 aprilie, la Alba Iulia, printr-un Marș al Cărților și al Cititorilor. Peste 200 de elevi, de la mai multe școli din oraș, costumați special, care mai de care, în personaje preferate, și cu pancarte pe care aveau inscripționate mesaje cu și despre carte, s-au adunat în curtea Inspectoratului Școlar Județean, unde au celebrat cartea așa cum au știut ei mai bine. De la scenete, poezii, momente muzicale de toate au fost prezentate, după care, cu toții au pornit în marș spre bibliotecile din oraș. Au  început cu biblioteca de la Universitatea ”1 Decembrie 1918 Alba Iulia”, apoi Biblioteca Batthyaneum și altele.

”Cartea – prietena mea”, ”Viața e o carte, iar noi o filă din ea”, ”Dacă te scufunzi într-o carte, nu te îneci!”, ”Cărțile sunt prieteni reci, dar siguri!”,  ”Ne plac poveștile”, ”Ne place să citim”, acestea sunt doar câteva dintre mesajele pe care elevii au dorit să le transmită de Ziua Internațională a Cărții.

FOTO-VIDEO: MARȘUL Cărților și al Cititorilor, la Alba Iulia. Sute de elevi au celebrat Cartea, de ziua eiDacă în prima parte a evenimentului, în curtea Inspectoratului s-au spus poezii, fiecare promovând cartea în felul lui, în cea de-a doua parte, elevi de la Liceul de Arte ”Regina Maria” au venit cu un cadou special pentru cei prezenți, un moment muzical, cu chitară, voci și percuție. Este vorba despre o melodie compusă de ei special pentru această zi a cărții,  prin care i-au îndemnat pe cei prezenți să citească pentru a-și lărgi orizontul.

„Să citești te sfătuiesc, inima să ți-o-ncălzești, cu poeme și povești, orizontul să-ți lărgești. Noi am venit de la Arte, ca să promovăm o carte, citește și nu uita, cartea este șansa ta!”, sunt doar câteva dintre versurile melodiei.

Printre cei prezenți la eveniment s-a aflat și noul inspector școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș. ”Prin acțiunea de azi, acești copii minunați scot în evidență importanța cărții și cititorul. Este ca o viață, o carieră pe care trebuie să o urmeze fiecare dintre ei”, a spus aceasta.

Marșul Cărților și al Cititorilor la Alba Iulia se află la cea de-a doua ediție.

[nggallery id=375]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea