FOTO-VIDEO: Marş pentru viaţă, la Alba Iulia. Zeci de persoane au protestat pe străzile din oraş împotriva avortului
Zeci de persoane au participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la cea de-a patra ediţie a „Marşului pentru viaţă”, acţiune prin care au dorit să tragă un semnal de alarmă asupra dreptului la viaţă pentru copiii nenăscuţi.
Sub sloganul „Adopţia, o alegere nobilă” şi îmbrăcaţi cu toţii cu tricouri inscripţionate „STOP Avort” aceştia au pornit în marş din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, au continuat pe strada Vasile Goldiş, Strada Revoluţiei 1989, pe Bulevardul Transilvaniei, şi au încheiat revenind în faţa Casei de Cultură.
Participantii la manifestare au avut cu ei pancarte pe care scria: „Să fim o voce pentru cei fără glas!”, „Spune nu avortului!”, „Nu renunţa la copilul tău”!, „Alege viaţa!”, „20 de ani= 8 milioane de avorturi”, „Mamă, te rog nu mă avorta” sau „Viaţa este darul lui Dumnezeu”.
„Practic, prin organizarea acesui marş vrem să transmitem un mesaj clar: STOP Avortului! Avortul este un păcat. Vrem să promovăm totodată valorile familiei tradiţionale, care sunt temelia unei societăţi solide şi sănătoase”, a spus unul dintre organizatori.
„Marşul pentru Viaţă” este un eveniment care se desfăşoară anual, în mai multe oraşe din România, în jurul datei de 25 martie, în preajma sărbătorii „Bunei Vestiri”. Manifestări de protest similare au avut loc în acest an în peste 20 de oraşe din ţară.
„Adesea, societatea românească şi-a abandonat copiii, şi-a abandonat mamele. Spunem despre copii că sunt un dar, o bucurie, că ei sunt viitorul. Dar de viitorul unora dintre ei ne îngrijim prea puţin, iar de al altora chiar deloc.
Adopţia este o soluţie firească pentru ocrotirea copiilor născuţi de mame aflate în dificultate, ale căror familii nu îşi pot asuma responsabilitatea creşterii unui copil. În România, din păcate, nu există o cultură a adopţiei. Copilul adoptat este văzut ca un copil de mâna a doua. Familia care adoptă este văzută ca nefirească. Mama sau părinţii care îşi lasă copilul să fie adoptat sunt consideraţi nedemni de numele de părinţi. Aceste calificări nu sunt corecte şi ele îngreunează mult încredinţarea spre adopţie, adopţia şi integrarea copilului adoptat”, precizează organizatorii.
>[nggallery id=1326]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
Mesaje, urări și felicitări de Crăciun fericit 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Mesaje de Crăciun pentru prietenii din străinătate în limba italiană Dacă aveți prieteni care cunosc limba italiană vă propunem să le trimiteți, în preajma sărbătorilor, unul dintre mesajele de mai jos. Surpriza va fi pe măsură. Buon Natale / Buone […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 10 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 14 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 2 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri