FOTO-VIDEO: Marş pentru viaţă, la Alba Iulia. Zeci de persoane au protestat pe străzile din oraş împotriva avortului
Zeci de persoane au participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la cea de-a patra ediţie a „Marşului pentru viaţă”, acţiune prin care au dorit să tragă un semnal de alarmă asupra dreptului la viaţă pentru copiii nenăscuţi.
Sub sloganul „Adopţia, o alegere nobilă” şi îmbrăcaţi cu toţii cu tricouri inscripţionate „STOP Avort” aceştia au pornit în marş din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, au continuat pe strada Vasile Goldiş, Strada Revoluţiei 1989, pe Bulevardul Transilvaniei, şi au încheiat revenind în faţa Casei de Cultură.
Participantii la manifestare au avut cu ei pancarte pe care scria: „Să fim o voce pentru cei fără glas!”, „Spune nu avortului!”, „Nu renunţa la copilul tău”!, „Alege viaţa!”, „20 de ani= 8 milioane de avorturi”, „Mamă, te rog nu mă avorta” sau „Viaţa este darul lui Dumnezeu”.
„Practic, prin organizarea acesui marş vrem să transmitem un mesaj clar: STOP Avortului! Avortul este un păcat. Vrem să promovăm totodată valorile familiei tradiţionale, care sunt temelia unei societăţi solide şi sănătoase”, a spus unul dintre organizatori.
„Marşul pentru Viaţă” este un eveniment care se desfăşoară anual, în mai multe oraşe din România, în jurul datei de 25 martie, în preajma sărbătorii „Bunei Vestiri”. Manifestări de protest similare au avut loc în acest an în peste 20 de oraşe din ţară.
„Adesea, societatea românească şi-a abandonat copiii, şi-a abandonat mamele. Spunem despre copii că sunt un dar, o bucurie, că ei sunt viitorul. Dar de viitorul unora dintre ei ne îngrijim prea puţin, iar de al altora chiar deloc.
Adopţia este o soluţie firească pentru ocrotirea copiilor născuţi de mame aflate în dificultate, ale căror familii nu îşi pot asuma responsabilitatea creşterii unui copil. În România, din păcate, nu există o cultură a adopţiei. Copilul adoptat este văzut ca un copil de mâna a doua. Familia care adoptă este văzută ca nefirească. Mama sau părinţii care îşi lasă copilul să fie adoptat sunt consideraţi nedemni de numele de părinţi. Aceste calificări nu sunt corecte şi ele îngreunează mult încredinţarea spre adopţie, adopţia şi integrarea copilului adoptat”, precizează organizatorii.
>[nggallery id=1326]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
19-20 iulie 2025 | Radare de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliția Rutieră
19-20 iulie 2025 | Radare de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliția Rutieră Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 19-20 iulie 2025. Șoferii sunt îndemnați să circule cu prudență și să respecte limitele de viteză legale, doar dacă este absolut necesar, iar în caz […]
ASTĂZI | Începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina 2025: Meșteșug, cântec și foc de artificii, la sărbătoarea care continuă legenda
ASTĂZI | Începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina 2025: Meșteșug, cântec și foc de artificii, la sărbătoarea care continuă legenda Astăzi, 19 iulie 2025, are loc prima zi a Târgului de fete de pe Muntele Găina care va debuta cu un târg de meșterilor tradiționali, de la ora 13.00, în Vârful Muntelui Găina, […]
Lucrările la podul din Teiuș avansează: Primăria anunță etapele finale ale proiectului
Lucrările la podul din Teiuș avansează: Primăria anunță etapele finale ale proiectului Primăria orașului Teiuș a transmis, printr-o postare pe pagina oficială de Facebook, că lucrările la podul din zona de la „Maria lui Mitru” se află într-un stadiu avansat. Potrivit administrației locale, au fost finalizate mai multe etape esențiale ale proiectului: cursul apei a […]