Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Marş pentru viaţă, la Alba Iulia. Zeci de persoane au protestat pe străzile din oraş împotriva avortului

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mars pentru viata la Alba Iulia006Zeci de persoane au participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la cea de-a patra ediţie a „Marşului pentru viaţă”, acţiune prin care  au dorit să tragă un semnal de alarmă asupra dreptului la viaţă pentru copiii nenăscuţi.

Sub sloganul „Adopţia, o alegere nobilă” şi  îmbrăcaţi cu toţii cu tricouri inscripţionate „STOP Avort” aceştia au pornit în marş din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, au continuat pe strada Vasile Goldiş, Strada Revoluţiei 1989, pe Bulevardul Transilvaniei, şi au încheiat revenind în faţa Casei de Cultură.

Mars pentru viata la Alba Iulia036Participantii la manifestare au avut cu ei pancarte pe care scria: „Să fim o voce pentru cei fără glas!”, „Spune nu avortului!”, „Nu renunţa la copilul tău”!,  „Alege viaţa!”, „20 de ani= 8 milioane de avorturi”, „Mamă, te rog nu mă avorta” sau „Viaţa este darul lui Dumnezeu”.

„Practic, prin organizarea acesui marş vrem să transmitem un mesaj clar: STOP Avortului! Avortul este un păcat. Vrem să promovăm totodată valorile familiei tradiţionale, care sunt temelia unei societăţi solide şi sănătoase”, a spus unul dintre organizatori.

„Marşul pentru Viaţă” este un eveniment care se desfăşoară anual, în mai multe oraşe din România, în jurul datei de 25 martie, în preajma sărbătorii „Bunei Vestiri”. Manifestări de protest similare au avut loc în acest an în peste 20 de oraşe din ţară.

„Adesea, societatea românească şi-a abandonat copiii, şi-a abandonat mamele. Spunem despre copii că sunt un dar, o bucurie, că ei sunt viitorul. Dar de viitorul unora dintre ei ne îngrijim prea puţin, iar de al altora chiar deloc.

Adopţia este o soluţie firească pentru ocrotirea copiilor născuţi de mame aflate în dificultate, ale căror familii nu îşi pot asuma responsabilitatea creşterii unui copil. În România, din păcate, nu există o cultură a adopţiei. Copilul adoptat este văzut ca un copil de mâna a doua. Familia care adoptă este văzută ca nefirească. Mama sau părinţii care îşi lasă copilul să fie adoptat sunt consideraţi nedemni de numele de părinţi. Aceste calificări nu sunt corecte şi ele îngreunează mult încredinţarea spre adopţie, adopţia şi integrarea copilului adoptat”, precizează organizatorii.

>[nggallery id=1326]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea