Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO, VIDEO| „Mărie, dragă Mărie”: Tradiții, muzică şi voie bună de Adormirea Maicii Domnului, la Cricău

Publicat

în

„Mărie, dragă Mărie”: Tradiții, muzică şi voie bună de Adormirea Maicii Domnului, la Cricău

Vreme frumoasă, muzică, joc şi voie bună, duminică, de Sfânta Maria Mare, la Cricău. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului a adunat zeci de cricăuani veniţi cu mic cu mare să petreacă o zi de sărbătoare în stil tradiţional, să se veselească și să socializeze.

CITEȘTE ȘI: Mesaje de Sfânta Maria 2021. Ce felicitări, urări și SMS-uri le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica

Pe scena spectacolului au urcat toți artiștii din localitatea Cricău, care i-au încântat pe localnici cu melodii de folclor sau de muzică ușoară.

Electrica Furnizare Discount

„După un an și mai bine de pandemie, astăzi, în zi de mare sărbătoare am venit să vă aducem zâmbetul pe buze, să vă descrețim frunțile, să dedicăm această zi minunată tuturor celor care poartă numele Maria și derivatele din acest nume. Au venit aici toate formațiile locale ale comunei Cricău și dorim să ducem tradițiile mai departe, din generație în generație”, a spus Suciu Veronica, referent cultural al primăriei Cricău.

Publicitate

Curier Județean

Peste 240.000 de vaccinări, în Alba, de la începutul campaniei. Câți cetățeni au primit deja doza a treia

Publicat

în

Peste 240.000 de vaccinări, în Alba, de la începutul campaniei. Câți cetățeni au primit deja doza a treia

De la începutul campaniei de vaccinare anti-Covid-19, până în prezent, în județul Alba au fost efectuate 240.641 de vaccinări. Dintre acestea 118.462 au fost cu prima doză, 88.875 cu doza a doua, iar 15.797 cu doza booster.

Pe lângă aceștia au mai fost 17.507 de persoane imunizate cu serul de la Johnson&Johnson.

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Alba, miercuri, 27 octombrie, au fost efectuate 2.875 vaccinări în total.

Electrica Furnizare Discount

Dintre acestea, 1.569 au fost vaccinări cu prima doză. Cu doza a doua au fost vaccinați 192 de cetățeni, iar doza a treia a fost administrată la 407 de persoane.

Citește mai mult

Curier Județean

Primăria Cugir se pregătește să solicite bani de la guvern prin programul “Anghel Saligny”. În ce proiecte ar putea fi investite fondurile

Publicat

în

Primăria Cugir se pregătește să solicite bani de la guvern prin programul “Anghel Saligny”. În ce proiecte ar putea fi investite fondurile

La inițiativa primarului, Adrian Teban, Primăria Cugir a pregătit cererile de finanțare pentru depunerea a trei proiecte în cadrul Programului național de investiții „Anghel Saligny”. În ședința Consiliului Local de astăzi, cele trei cereri vor fi înaintate spre aprobarea consilierilor cugireni, împreuna cu devizele generale estimative. „Ne-am orientat spre investiții care să se plieze pe obiectivele urmărite de acest program, investiții pentru care nu avem prevăzute sume în bugetul local și nu există posibilitatea altor surse de finanțare.”, susține edilul.

Administrația locală dorește să obțina fonduri guvernamentale pentru:

Electrica Furnizare Discount
  • Modernizarea infrastructurii rutiere în Bucuru; dezvoltarea infrastructurii de transport local prin modernizarea străzilor Plevnei din Cugir și Deal din Vinerea;
  • Îmbunătățirea sistemului de transport local prin modernizare drumului Vinerea-Pișchinți.

Valoarea totală a acestor învestiții este estimată la aproximativ 25 milioane lei, din care Primăria speră să obțină peste 24 de milioane prin programul “Anghel Saligny”

Scopul proiectelor amintite constă în accesibilizarea unor zone cu potențial la nivel de regiune, în necesitatea de a realiza o infrastructură modernă, astfel încât deplasare locuitorilor din zonă să se desfășoare în condiții maxime de siguranță și confort. În prezent, drumurile amintite prezintă o stare tehnică necorespunzătoare care afectează negativ condițiile de circulație și impactul asupra mediului.

Reamintim că Programul național de investiții „Anghel Saligny”, este un program multianual, finanțat de la bugetul de stat, coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, și are că obiectiv general creșterea coeziunii teritoriale prin echiparea unităților administrativ-teritoriale cu dotări tehnico-edilitare și de acces la căile de comunicație, îmbunătățirea atât a condițiilor de viață, cât și a standardelor de muncă pentru toți locuitorii României.

Constantin PREDESCU

Citește mai mult

Curier Județean

28 octombrie| Aniversarea poetului Ion Mărgineanu: A publicat peste 100 de cărți, din cele mai diverse genuri literare

Publicat

în

28 octombrie| Aniversarea poetului Ion Mărgineanu: A publicat peste 100 de cărți, din cele mai diverse genuri literare

ION MĂRGINEANU, născut în satul Lopadea Veche, județul Alba, la 28 octombrie 1941, scriitor, profesor, ziarist, membru al Uniunii Scriitorilor din România, cel care și-a dedicat gândurile operei Titanului Blaga, este omagiat astăzi la Sebeș și la Lancrăm. A publicat peste 100 de cărți, din cele mai diverse genuri literare: dicționare, volume de poezie, proză și eseu, teatru, memorialistică, traduceri, antologii etc.

Prin întreaga sa creație literară, scriitorul Ion Mărgineanu onorează limba română. La ceas aniversar, cuvintele poartă emoții, amintiri, speranțe… Poetul este o legendă vie, un model de trăire, o personalitate cu o zestre culturală impresionantă. Nu se teme de cuvinte, de rostirea lor, de sentimente. Rămâne o voce vie, când tot mai multe voci se sting sau tac.

Electrica Furnizare Discount

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș îi adresează sincere gânduri de mulțumire pentru implicarea în organizarea și desfășurarea Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, domnul Ion Mărgineanu fiind unul dintre inițiatori, promotor neobosit al adevăratelor valori culturale românești.

Se încăpățânează să arate lumii întregi că în fiecare an, la început de florar, capitala spirituală a României este Lancrămul. Prezent la toate cele patruzeci și una de ediții ale Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, desfășurat în fiecare an la Sebeș și la Lancrăm, pune în valoare patrimoniul cultural Blaga, contribuind la promovarea culturii autentice pe plan național și internațional.

Pentru Ion Mărgineanu niciun efort nu este prea mare. Îi datorăm prețuire și ne plecăm cu respect, pentru a ne ridica la înălțimea verticalității și perenității spiritului său.

„Zice: Poezia?
Să-ți spun eu ce-i poezia!
Un simplu loc de parcare
A cuvintelor! (dar, de-i drept,
Câștigat cu greu)” Poeme de Ion Mărgineanu

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare