Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Marea Unire, sărbătorită la Școala Gimnazială „Axente Sever” din Aiud. Serbare cu elevi în straie populare, cântece patriotice, vizionare de filme și concursuri

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

mare unire sarbatorita la scoala axente sever aiud16Cei 97 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri la Alba Iulia au fost sărbătoriți la Școala Gimnazială „Axente Sever” din Aiud, printr-o serie de activități tematice desfășurate pe parcursul acestei săptămâni ce au culminat cu o serbare organizată în curtea școlii vineri, 27 noiembrie.

Sub conducerea d-nei profesoare de istorie, Corina Oniga, la centrul de documentare și informare al școlii, clasele a VII-a și a VIII-a au vizionat filme și au purtat discuții despre evenimentele anului 1918 care au dus la Unirea de la 1 Decembrie. Elevii și-au exprimat opinia despre rolul lor în societatea contemporană și au răspuns în scris la întrebarea „Ce înseamnă România pentru tine?”. Demne de remarcat au fost următoarele răspunsuri:

„România va rămâne mereu în inima mea ca cel mai important loc de pe Pământ .” (Man Alexia clasa a VII-a B)

„România, cea mai frumoasa țară, adăpostește multe suflete care, oriunde ar fi, numesc România „acasă”. „ (Tuluș Alexandra clasa a VIII-a B)

mare unire sarbatorita la scoala axente sever aiud12„La multi ani , Romania! Ai împlinit, azi, 97 de ani, ești o țară foarte bătrână și sper să trăiești sute și mii de ani. Îți doresc să nu treci prin războaie și dificultăți, să fii în pace, liniște și bucurie! La mulți ani, România! La mulți ani, tuturor românilor!” (Anyos Eduard clasa a VIII-a B)

În aceeași săptămână, sub coordonarea profesorilor Floarea și Gianny Bâlc, s-a desfășurat acțiunea „Scrisoare către țara mea”, în cadrul căreia elevi din toate clasele au scris scrisori adresate României și le-au introdus într-o urnă ce va fi pusă la dispoziția unui juriu spre evaluare și premiere. Cei mai mici școlari s-au exprimat prin culoare, realizând desene cu care s-au organizat expoziții în holul școlii și la Biblioteca Municipală „Liviu Rebreanu” – parteneră în acest proiect.

La serbarea de vineri, au fost prezenți toți elevii și cadrele didactice, curtea școlii transformându-se într-o mare scenă pentru recitatori sau pentru coriști. Îmbrăcați în costume populare și fluturând stegulețe, copiii au recitat poezii și au cântat cântece patriotice, totul într-o atmosferă festivă, plină de căldură sufletească, în ciuda frigului de afară.

La reușita acestor activități au contribuit bibliotecara Kinga Hotvath, toate cadrele didactice și conducerea școlii.

[nggallery id=1331]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea