FOTO/ VIDEO: Lucrări în ritm de… vacanță de Paște, la Parcul Tineretului din Sebeș

Construcția Parcului Tineretului din Sebeș progresează destul de lent iar în aceste zile lucrările se desfășoară în ritm de vacanță de Paște. Miercuri dimineața muncitorii de pe șantier puteau fi numărați pe degetele de la o mână iar utilajele erau oprite. Cel mai probabil lucrările vor fi reluate cu mai mult entuziasm și poftă de muncă după minivacanța care se apropie.

Primăria Sebeș a alocat 6.012.690 de lei revitalizării Parcului Tineretului și Lacului, puncte de relaxare și agrement importante în viața cotidiană a municipiului.

Contractul a fost atribuit S.C. Elis Pavaje, singura firmă care a depus o ofertă în cadrul procedurii de licitație derulată prin Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș.

Lucrările trebuie finalizate în termen de 12 luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor, adică exact în preajma alegerilor locale din vara anului 2020. ”Lacul a fost și este un punct important în viața cotidiană a municipiului, de aceea se dorește reamenajarea acestuia, cu folosință în toate anotimpurile. Se intenționează micșorarea adâncimii lacului și coborârea malurilor pentru a reduce riscul de înec”, se arată în documentația proiectului. Elis Pavaje este firma care s-a ocupat și de reamenajarea și refuncționalizarea Parcului Unirii din Alba Iulia, în baza unui contract încheiat cu primăria a cărui valoare a fost de 12,5 milioane lei.

Destinația lacului va fi vara pentru plimbări cu barca și iarna, patinoar. De asemenea, se propune realizarea unui teren de hochei în arealul lacului, construit integral din beton. Suprafața de joc va fi la minimum 30 cm sub luciul apei în perioada de vară astfel încât publicul să profite de întreaga suprafață a luciului apei.

În perioada de iarnă cota apei va coborî până la edificarea suprafeței de joc, care va fi înghețată și menținută prin intermediul unui sistem de refrigerare specific.

De asemenea, vor fi amenajate zone destinate picnicului și relaxării în aer liber pe malurile lacului; se va reface vegetația prin menținerea arborilor existenți și completarea acestora cu specii noi, vor fi amplasate elemente de mobilier specific: băncuțe, coșuri de gunoi, stâlpi de iluminat.

Vor fi refăcute aleile pietonale dar se vor amenaja și altele noi. Statuia Monumentul Eroilor va fi relocată mai aproape de mijlocul parcului, în timp ce fântâna arteziană existentă va fi demolată și va fi contruită una nouă în zona accesului principal situat pe latura de nord, de unde se va realiza un curs de apă ce va străbate jumătatea nordică a parcului până la vărsarea în lac.

Foto/ Video: Cosmin Szekely

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...